De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Samenwerking Aedes en Kadaster bij splitsen van percelen

Samenwerking Aedes en Kadaster bij splitsen van percelen

Het Kadaster en Aedes, de vereniging van woningcorporaties, hebben maandag 28 januari een samenwerkingovereenkomst getekend, zodat woningcorporaties efficiënter en sneller percelen kunnen laten splitsen. Hiermee besparen de corporaties ongeveer een miljoen euro per jaar. Corporaties bezitten veel woningen in Nederland en verkopen ook geregeld woningen. Bij verkoop hebben corporaties een kadastraal perceelnummer en/of de exacte oppervlakte van het te verkopen perceel nodig. Hiervoor wordt het...
Leestijd 
Auteur artikel John Wijnmaalen MRICS
Gepubliceerd 01 februari 2013
Laatst gewijzigd 16 april 2018
 
Het Kadaster en Aedes, de vereniging van woningcorporaties, hebben maandag 28 januari een samenwerkingovereenkomst getekend, zodat woningcorporaties efficiënter en sneller percelen kunnen laten splitsen. Hiermee besparen de corporaties ongeveer een miljoen euro per jaar. 

Corporaties bezitten veel woningen in Nederland en verkopen ook geregeld woningen. Bij verkoop hebben corporaties een kadastraal perceelnummer en/of de exacte oppervlakte van het te verkopen perceel nodig. Hiervoor wordt het Kadaster gevraagd om kadastrale splitsing van het perceel. Deze nieuwe percelen worden door het Kadaster vastgelegd in de Basisregistratie Kadaster (BRK).

Afgelopen jaar werkten beide organisaties samen aan een pilot van het Ministerie van Economische Zaken om regeldruk te verminderen; ‘Slim Geregeld, Goed Verbonden’ (SGGV). De verbeterpunten bestaan onder andere uit één aanspreekpunt bij het Kadaster voor woningcorporaties, het direct geven van splitsingsopdracht zonder offerte en de mogelijkheid om een externe partij in te schakelen voor de metingen.