De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. TenderNed digitaliseert het aanbestedingsproces

TenderNed digitaliseert het aanbestedingsproces

Op woensdag 9 november 2011 zal minister Verhagen TenderNed officieel lanceren. TenderNed, een initiatief van het ministerie van EL&I, is het online marktplein voor aanbestedingen van de overheid. Door het volledig digitaliseren van het aanbestedingsproces wil de overheid het aanbestedingsproces transparanter te maken voor meedingende ondernemers.Via TenderNed kunnen aanbestedende diensten hun aanbestedingen publiceren. Dankzij de vele automatische signaleringen moeten veel voorkomende vo...
Auteur artikel Dirkzwager
Gepubliceerd 08 november 2011
Laatst gewijzigd 16 april 2018
Leestijd 
Op woensdag 9 november 2011 zal minister Verhagen TenderNed officieel lanceren. TenderNed, een initiatief van het ministerie van EL&I, is het online marktplein voor aanbestedingen van de overheid. Door het volledig digitaliseren van het aanbestedingsproces wil de overheid het aanbestedingsproces transparanter te maken voor meedingende ondernemers.

Via TenderNed kunnen aanbestedende diensten hun aanbestedingen publiceren. Dankzij de vele automatische signaleringen moeten veel voorkomende vormfouten worden voorkomen. Ondernemingen kunnen op de digitale aanbestedingen elektronisch inschrijven. Bij het beoordelen van de inschrijvingen ontvangen de aanbestedende diensten online hulp. Vervolgens publiceren zij het gunningsbericht op TenderNed.

Ondernemingen hoeven hun bedrijfsgegevens slechts eenmaal in TenderNed op te slaan en kunnen die ook bij andere inschrijvingen gebruiken. Met de Attenderingsservice van TenderNed kunnen zij gemakkelijk en gericht naar opdrachten zoeken.