Zoeken
  1. Verhoging fiscale pensioenleeftijd per 1 januari 2018: de werkgever aan zet!

Verhoging fiscale pensioenleeftijd per 1 januari 2018: de werkgever aan zet!

Verhoging fiscale pensioenleeftijd per 1 januari 2018: de werkgever aan zet!Bent u al gestart met het nieuwe pensioenwijzigingstraject? Zo nee, dan begint de tijd te dringen! Een op het eerste oog eenvoudige wijziging – verhoging van de fiscale pensioenleeftijd per 1 januari 2018 – blijkt in de praktijk weerbarstiger. Veel pensioenregelingen zullen moeten worden gewijzigd en dat heeft zowel gevolgen aan de pensioenpremiekant als aan de pensioenuitkeringenkant. Daar zult u de ondernemingsraad...
Artikel | 20 juli 2017 | Frédérique Hoppers
Verhoging fiscale pensioenleeftijd per 1 januari 2018: de werkgever aan zet!

Bent u al gestart met het nieuwe pensioenwijzigingstraject? Zo nee, dan begint de tijd te dringen! Een op het eerste oog eenvoudige wijziging – verhoging van de fiscale pensioenleeftijd per 1 januari 2018 – blijkt in de praktijk weerbarstiger. Veel pensioenregelingen zullen moeten worden gewijzigd en dat heeft zowel gevolgen aan de pensioenpremiekant als aan de pensioenuitkeringenkant. Daar zult u de ondernemingsraad en de werknemers actief in moeten betrekken en het woord “compensatie” zal dan ongetwijfeld vallen.

Nu kan ik me goed voorstellen dat u in deze zomermaanden weinig van doen wilt hebben met het onderwerp pensioen. U zit wellicht liever willen genieten van la douce France of bella Italia. Alle begrip daarvoor. Vandaar dat ik het pensioenwijzigingstraject aan de hand van het schaakspel heb toegelicht. U kunt zich de Koning te rijk voelen, met een Dame aan uw zijde en uitzicht op de Toren, wanneer u de spelregels vanuit uw vakantiestoel doorneemt.

U bent aan zet, dus download hier het eBook waarin ik alle regels in schaaktermen toelicht.

Frédérique Hoppers