Dirkzwager bestaat 135 jaar! We nodigen onze oud-medewerkers uit voor een feestelijke borrel. Aanmelden kan via de eventpagina. Aanmelden reünie.

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Verplicht energielabel nieuwbouw half jaar uitgesteld

Verplicht energielabel nieuwbouw half jaar uitgesteld

De introductie van het energielabel voor nieuwbouw wordt met een half jaar uitgesteld. Dit betekent dat niet per 1 januari 2013, maar per 1 juli 2013 een nieuw gebouw of woning van een energielabel voorzien moet zijn.De Tweede Kamer is nog verdeeld over de exacte uitwerking van het wetsvoorstel Kenbaarheid Energieprestaties Gebouwen. Vooral op het gebied van handhaving en sanctionering is nog veel discussie. Het uitstel geeft aannemers en ontwikkelaars meer tijd om aan de nieuwe regels die ge...
Leestijd 
Auteur artikel John Wijnmaalen MRICS
Gepubliceerd 29 augustus 2012
Laatst gewijzigd 16 april 2018
 
De introductie van het energielabel voor nieuwbouw wordt met een half jaar uitgesteld. Dit betekent dat niet per 1 januari 2013, maar per 1 juli 2013 een nieuw gebouw of woning van een energielabel voorzien moet zijn.

De Tweede Kamer is nog verdeeld over de exacte uitwerking van het wetsvoorstel Kenbaarheid Energieprestaties Gebouwen. Vooral op het gebied van handhaving en sanctionering is nog veel discussie. Het uitstel geeft aannemers en ontwikkelaars meer tijd om aan de nieuwe regels die gepaard gaan met een oplevertoets te kunnen wennen én voldoen. Die extra tijd kan cruciaal zijn om juridische conflicten met kopers of opdrachtgevers bij oplevering te voorkomen. Tijdens het reeds gestarte implementatietraject van Het Lente-akkoord en Agentschap NL wordt in een aantal projecten getest hoe de nieuwe werkwijzen en methoden in de praktijk uitpakken.