1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Waarde van een goed dossier

Waarde van een goed dossier

Bij veranderende organisaties en situaties is het belangrijk dat er bijtijds aandacht is voor het opbouwen van een goed en passend dossier. Of het nu gaat om een ontwikkeltraject, een reorganisatie of om individuele acties z0als bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid, verbetertrajecten of verstoorde relaties. Het is van groot belang dat aandacht wordt besteed aan een goed dossier. Als de plannen van de Minister doorgaan en het ontslagrecht wordt hervormd, dan komt nog meer dan nu het geval is...
Leestijd 
Auteur artikel Melanie Breedveld (uit dienst)
Gepubliceerd 10 oktober 2013
Laatst gewijzigd 16 april 2018
 

Bij veranderende organisaties en situaties is het belangrijk dat er bijtijds aandacht is voor het opbouwen van een goed en passend dossier. Of het nu gaat om een ontwikkeltraject, een reorganisatie of om individuele acties z0als bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid, verbetertrajecten of verstoorde relaties. Het is van groot belang dat aandacht wordt besteed aan een goed dossier. Als de plannen van de Minister doorgaan en het ontslagrecht wordt hervormd, dan komt nog meer dan nu het geval is, de nadruk te liggen op goed werkgeversbeleid gericht op begeleiding en sturing van werknemers.


Dit is met name terug te zien in het wetsvoorstel waar bij de additionele vergoeding er een duidelijke verantwoordelijkheid bij de werkgever wordt gelegd. Heeft een werkgever zijn taken verzaakt, dan wordt simpelweg de rekening gepresenteerd.


Een goed dossier werkt als instrument om te toetsen, peilen en monitoren. Het geeft de werkgever, manager of personeelsfunctionaris mogelijkheden om in te spelen op een situatie. Maar het biedt ook werknemers de gelegenheid om zaken aan de orde te stellen die aandacht behoeven. Wat gaat er goed, wat niet? Wat kan beter en waar ligt er dan een taak voor de werkgever en waar voor de werknemer?


Het hoe, wanneer en waarom van dossieropbouw is samengevat in een handige en overzichtelijke infographic (Klik hier). Geïnteresseerd in een presentatie op maat voor uw organisatie? Neem gerust contact op met mr. Melanie Breedveld.