1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Wie geeft u het vertrouwen?

Wie geeft u het vertrouwen?

Tijdens de campagne Dementie En Dan van 20 september tot en met 29 september 2013 bundelen diverse organisaties hun krachten voor een betere behandeling en bejegening van mensen met een vorm van dementie. Belangrijk daarbij is wat iemand nog wel kan en wat je als professional kunt doen om iemand daarbij te helpen.Zolang u uw wil kan uiten en de gevolgen daarvan kunt overzien, kunt u een testament of levenstestament (notariële volmacht) maken, waarin kan worden vastgelegd wie uw zaken mag rege...
Leestijd 
Auteur artikel Ineke Meuwese
Gepubliceerd 24 september 2013
Laatst gewijzigd 16 april 2018
Tijdens de campagne Dementie En Dan van 20 september tot en met 29 september 2013 bundelen diverse organisaties hun krachten voor een betere behandeling en bejegening van mensen met een vorm van dementie. Belangrijk daarbij is wat iemand nog wel kan en wat je als professional kunt doen om iemand daarbij te helpen.

Zolang u uw wil kan uiten en de gevolgen daarvan kunt overzien, kunt u een testament of levenstestament (notariële volmacht) maken, waarin kan worden vastgelegd wie uw zaken mag regelen als u daartoe tijdelijk of blijvend zelf niet meer in staat bent.

Helaas komt het voor dat ouderen door mensen in hun omgeving worden bewogen om zaken te regelen waar ze zelf beter van worden. Daarom is het van groot belang om tijdig het heft zelf in handen te nemen en op het moment dat u bij uw volle verstand bent te bepalen aan wie u in de toekomst bepaalde zaken uit handen wilt geven. Door tijdig uw zaken goed te regelen kan financieel misbruik worden teruggedraaid of worden voorkomen.

Bekijk hier het filmpje 'Naar de notaris' van de site van de KNB.

De sectie familierecht notariaat informeert u graag over de mogelijkheid van een notariële volmacht of een levenstestament.