De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Zoeken
Mart van Braak
Artikel printen

Femke Laagland en Mart van Braak publiceren artikel in het arbeidsrechtvakblad TRA

Onlangs verscheen het artikel van hoogleraar Femke Laagland en advocaat Mart van Braak’ in het arbeidsrechtvakblad TRA (Tijdschrift Recht & Arbeid) met de titel ‘Uitzending en tijdelijkheid: onlosmakelijk verbonden of niets gemeen?

Mart van Braak Advocaat - Arbeidsrecht of bel met 06 3657 96 34
Gepubliceerd12 maart 2020
Laatst gewijzigd12 maart 2020
Verschenen in Arbeidsrechtvakblad TRA (Tijdschrift Recht & Arbeid)

De Uitzendrichtlijn bepaalt dat uitzendkrachten ter beschikking worden gesteld om bij een inlener tijdelijk te werken. De Nederlandse wetgever heeft het tijdelijkheidsbegrip niet geïmplementeerd. Wel is payrolling sinds de WAB als permanente uitzendvorm gedefinieerd en met meer waarborgen omkleed. In het Duitse recht geldt -anders dan in het Nederlandse recht- een maximumtermijn voor de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten.

De Commissie-Borstlap, waar Femke Laagland lid van was, deed onlangs een soortgelijke aanbeveling voor het Nederlandse recht.

In onderstaand artikel onderzoeken Femke Laagland en Mart van Braak hoe het Nederlandse recht zich verhoudt tot het tijdelijkheidsvereiste in de Uitzendrichtlijn en analyseren zij de optie van een maximale terbeschikkingstellingstermijn.

Door anderen gelezen

De wereld van de WOR door advocaat Buby den Heeten: vlog 5

Video - Buby den Heeten - 15 januari 2020

Wet DBA in 2020 op de schop?

Op 15 december jl. heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een brief gestuurd aan de Tweede Kamer met als titel ‘Naar een nieuwe balans op de arbeidsmarkt’.Deze brief gaat over meerdere onderwerpen, waaronder het zzp-kwalificatievraagstuk. Over het zzp-kwalificatievraagstuk schrijft minister Koolmees dat het van belang is dat zzp’ers om de juiste redenen kiezen voor zelfstandig ondernemerschap en dat er niet eigenlijk sprake mag zijn van een arbeidsrelatie. De Wet DBA, zo...

Artikel - Marieke Hulstijn-Botter (uit dienst) - 20 december 2017

Modelovereenkomsten voor het bemiddelen van zzp'ers gepubliceerd

De NBBU en de ABU hebben aan de Belastingdienst een overeenkomst voorgelegd gericht op het bemiddelen van zelfstandigen. De Belastingdienst heeft de voorgelegde overeenkomsten goedgekeurd en deze modelovereenkomsten op de website van de Belastingdienst gepubliceerd.Zelfstandigen werken soms via bemiddelaars omdat het op die manier makkelijker is opdrachten te krijgen. Een reden voor opdrachtgevers om te werken via een bemiddelaar is dat daarmee het aantal contractspartijen beperkt blijft.Mode...

Artikel - Marieke Hulstijn-Botter (uit dienst) - 31 maart 2016

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis