De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Zoeken
Koen Christianen
Artikel printen

Koen Christanen geïnterviewd door BNR Nieuwsradio

Hij gaf tekst en uitleg over de boete (door de Britse privacy toezichthouder) aan Facebook vanwege het schandaal rond Cambridge Analytica.

Koen Christianen Advocaat - Intellectuele eigendom en IT-recht of bel met 06 2667 00 90
Gepubliceerd11 juli 2018
Laatst gewijzigd12 juli 2018
Verschenen inBNR Nieuwsradio

Op 11 juli 2018 is IT- & Privacyrecht specialist Koen Christianen geïnterviewd door BNR Nieuwsradio. Hij heeft tekst en uitleg gegeven over de boete (door de Britse privacy toezichthouder) aan Facebook vanwege het schandaal rond Cambridge Analytica.

Het gehele fragment is terug te luisteren via onderstaande button.

Over de auteur

Ik ben sinds 2015 advocaat en werkzaam op de sectie IE/IT. Mijn specialisatie is IT- en privacyrecht. Ik begeleid IT-projecten, houd me veelvuldig bezig met het beoordelen en opstellen van (complexe) IT-contracten, en adviseer cliënten over verschillende privacyrechtelijke kwesties. Mijn cliënten zijn zowel afnemers als leveranciers van IT-producten/-diensten.

Lees meer over Koen

Door anderen gelezen

Picnic maakt toch geen inbreuk op portretrecht Max Verstappen

Formule 1 coureur Max Verstappen vordert schadevergoeding van Picnic, nadat Picnic in 2016 een filmpje op Facebook had gepost van een Verstappen-lookalike in een Picnic-wagentje. Het hof oordeelt nu in hoger beroep dat dit geen schending oplevert van het portretrecht van Max Verstappen. De vordering tot schadevergoeding is daarmee ook van tafel.

Artikel - Joost Becker - 2 juni 2020

Servicekosten bij geliberaliseerde huur: contractsvrijheid begrensd!

Bij de (ver)huur van geliberaliseerde woonruimte is contractsvrijheid bij de vaststelling van de huurprijs het uitgangspunt. Dit geldt echter niet voor de servicekosten: de Hoge Raad oordeelt dat de betalingsverplichting met betrekking tot de servicekosten in relatie moet staan met de werkelijke kosten.

Artikel - Rutger Fabritius - 29 mei 2020

Artikel van Jelmer Keur in JM over milieu-informatie in de Wet openbaarheid van bestuur

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 24 december 2019 (ECLI:NL:RVS:2019:4422) een belangrijke uitspraak gedaan over een van de kernbegrippen in de Wet openbaarheid van bestuur (‘Wob’): het begrip ‘emissies in het milieu’ of ‘emissiegegevens’. Voor emissiegegevens geldt onder de Wob een bijzonder, ruimhartig openbaarmakingsregime.

Publicatie - Jelmer Keur - 29 mei 2020

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis