1. Home
  2. Over Dirkzwager
  3. Pers & nieuws
  4. Expositie 'Im Frage' en afscheid advocaat Frank Delissen

Nieuws Expositie 'Im Frage' en afscheid advocaat Frank Delissen

Advocaat-partner Overheid & Vastgoed, Frank Delissen, neemt afscheid van Dirkzwager legal & tax met een keuze uit zijn collectie hedendaagse kunst. De expositie ‘Im Frage’ is van eind november 2020 tot eind februari 2021 te bezichtigen in Museum Het Valkhof in Nijmegen.
Nieuws |

Im Frage 

Nijmegen, 3 december 2020- Honderdtwintig vierkante meter met werk van jonge kunstenaars. Het grote publiek krijgt binnenkort de kans om een deel van de kunstverzameling van Frank Delissen te ontdekken. De advocaat Overheid & Vastgoed vertrekt op 1 januari 2021 bij Dirkzwager en bedacht een originele ‘afscheidsreceptie’: een expositie van zijn kunstbezit in Museum Het Valkhof in Nijmegen, met een persoonlijke rondleiding voor zijn cliënten. Een tentoonstelling met de titel: Im Frage.

Frank Delissen neemt afscheid van de advocatuur om meer ruimte te creëren voor zijn andere interesses: kunst en een studie filosofie. “Kunst en filosofie liggen heel dicht bij elkaar. De eerste mensen die over kunst en schoonheid nadachten waren filosofen. Ook de eerste kunstcritici waren filosofen.”

Op gevoel

De advocaat is een kunstliefhebber pur sang. Al in zijn studietijd raakte hij gefascineerd door abstracte kunst. In galeries en op kunstbeurzen gaat hij op zoek naar dat ene werk dat hem raakt. Elke aankoop gebeurt op gevoel. Zo verzamelde hij door de jaren heen een imposante collectie abstracte werken van vooral jong aanstormend talent: schilderijen, tekeningen, foto’s en beelden.

De laatste expositie van zijn verzameling was in december 2012. Sinds die tijd heeft Frank Delissen heel wat nieuw werk van jong talent aangeschaft. Hij kijkt er naar uit om de cliënten van wie hij afscheid neemt, langs alle objecten te kunnen leiden. “Een expositie past meer bij mij dan een receptie. In het museum kan ik cliënten individueel ontvangen en rondleiden, samen met de collega die deze cliënt van mij overneemt. Een heel persoonlijke ontmoeting.”

Platform voor jong talent

Im Frage toont kunstwerken op de grens van abstractie. Werk waarin de kijker steeds een nieuwe laag kan waarnemen. Kunst is universeel en vaak ook persoonlijk. “Een goed kunstwerk laat zich niet direct doorgronden. Door met kunst bezig te zijn, leer je jezelf beter kennen. Kunst nodigt je uit om over de essentie van het leven na te denken.”

Bezoekers aan de expositie kunnen dit zelf aan den lijve ervaren. Frank Delissen hoopt op een grote belangstelling: “Deze jonge kunstenaars verdienen het door het publiek bekeken en becommentarieerd te worden. Ik wil aanstormend talent een platform geven. Als verzamelaar val ik er tussenuit; het gaat niet om mij, het gaat om de kunstenaars.”

..........................................................................................................................................................
Noot voor de redactie:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Pieter Sonneveld, Head of Marketing & Business Development
T: 026 - 353 83 57
E: sonneveld@dirkzwager.nl