1. Home
  2. Specialisten
  3. Charlotte Perquin-Deelen

Charlotte Perquin-Deelen Advocaat Gezondheidszorg

Contact Neem vrijblijvend contact op

Over Charlotte Perquin-Deelen

Biografie

Charlotte is werkzaam bij de sectie Gezondheidszorg en is gespecialiseerd in het Ondernemingsrecht in de zorg. Zij houdt zich onder meer bezig met inrichting, governance en samenwerking van zorgorganisaties, evaluatie van bestuur en toezicht en aansprakelijkheidsvraagstukken. Zij promoveerde op 14 januari 2020 op het multidisciplinaire proefschrift 'Biases in de Boardroom en de Raadkamer'. Naast haar praktijk is zij verbonden als fellow en docent aan het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (Radboud Universiteit), is zij toezichthouder bij Stichting Extra Zorg Samen en redactiesecretaris van Tijdschrift Ondernemingsrecht. Ook geeft zij cursussen en lezingen op het gebied van mentale misleiding, governance en diversiteit & inclusie. 

Functie(s)

2019 Advocaat, Dirkzwager
Ondernemingen, Onderwijs, Zorg Compliance & Governance, Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht, Gezondheidsrecht Ondernemingsrecht en vennootschapsrecht, Compliance & Governance, Gezondheidszorg, Fusies & Overnames, Cognitiefilosofie, Biases bij besluitvorming, Corporate Governance, Recht en Ethiek, Bestuurdersaansprakelijkheid. Dirkzwager - Stella Maris
Van Schaeck Mathonsingel 4
6512 AN Nijmegen

Opleiding(en)

2014 2020 Promotieonderzoek Radboud Universiteit Nijmegen
2012 2014 Tweejarige onderzoeksmaster Onderneming & Recht
2011 2012 Master Filosofie
2008 2011 Bachelor Filosofie
2007 2010 Bachelor Nederlands Recht

Nevenactiviteit(en)

Fellow Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (Radboud Universiteit Nijmegen); Toezichthouder Stichting Extra Zorg Samen; Docent (Ondernemingsrecht, Stichting Vereniging & Personenvennootschap) Van der Heijden Instituut (Radboud Universiteit Nijmegen); Redactiesecretaris Tijdschrift Ondernemingsrecht; Docent Ondernemingsrecht CPO; Lid van het Juridisch Genootschap Nijmegen.

Talen

Nederlands, Engels

EventsActualiteiten Huurrecht voorjaar 2022

Huurrechtspecialisten Rutger Fabritius en Kristel Verkleij praten u bij over de actualiteiten die zich in 2021/2022 hebben voorgedaan.

 

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Charlotte Perquin-Deelen

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 51

De nieuwe Governancecode zorg 2022

In deze podcast wordt ingegaan op de nieuwe Governancecode Zorg 2022 die per 1 januari 2022 in werking is getreden.

Publicatie: diversiteitswetgeving: ingroeiquotum en streefcijfers

Het ingroeiquotum en de wettelijke streefcijfers zijn recent ingevoerd in Boek 2 BW ten behoeve van het bereiken van meer genderdiversiteit aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven. In deze publicatie, verschenen in het tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten, gaat onze specialist Charlotte Perquin-Deelen nader in op deze nieuwe wet.

Gezondheidsrecht: Wtza, waar moeten zorgorganisaties rekening mee houden?

Op 1 januari 2022 zijn de Wtza (Wet toetreding zorgaanbieders) en het Uitvoeringsbesluit Wtza in werking getreden met als belangrijkste doel het verbeteren van de kwaliteit van de zorgverlening. De Wtza is van toepassing op instellingen en solistisch werkende zorgverleners die zorg als bedoeld in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg verlenen of laten verlenen.

Per 1 januari 2022: de nieuwe Governancecode Zorg

Per 1 januari 2022 is de Governancecode Zorg 2017 geactualiseerd. In dit blog gaat onze specialist Charlotte Perquin-Deelen in op de belangrijkste wijzigingen die de Governancecode Zorg 2022 met zich brengt.

Publicatie: Column nieuwe "diversiteitswetgeving" Tijdschrift Ondernemingsrecht

In deze in Tijdschrift Ondernemingsrecht gepubliceerde column gaat onze specialist Charlotte Perquin-Deelen in op de per 1 januari 2022 in werking getreden wet Evenwichtiger verhouding tussen mannen en vrouwen in bestuur en raad van commissarissen, en het daarmee in Boek 2 BW ingevoerde ingroeiquotum en 'ambitieuze streefcijfers'.

Inwerkingtreding Wtza

Op 1 januari 2022 zijn de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza), de Aanpassingswet Toetreding zorgaanbieders (AWtza), het Uitvoeringsbesluit Wtza (UbWtza) en de Uitvoeringsregeling Wtza (UrWtza) in werking getreden.

Governance in de (semi)publieke sector

Voor het opstellen van bijvoorbeeld een Governance Code voor de publieke sector is een innovatieve combinatie van disciplines nodig. Dirkzwager vindt deze in de samenwerking met KokxDeVoogd.

Studeren en stage lopen in coronatijd

Hoe gaat dat, stage op afstand en loopt je studie geen vertraging op? Drie studentstagiaires delen hun ervaringen. Maaike Valé trapt af en vertelt over haar stage bij Dirkzwager .

Verlenging geldingsduur Tijdelijke Wet COVID-19 Justitie & Veiligheid

Op 24 augustus 2020 is bij Koninklijk Besluit (KB) besloten om de geldingsduur van de Tijdelijke Wet COVID-19 Justitie & Veiligheid te verlengen tot 1 oktober 2020. Laatste update: bij Besluit van 12 november 2021 is besloten tot verlenging van de geldingsduur tot 1 februari 2022 (m.u.v. art. 15 en 22).

1 2 3 4 5