De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:15 uur
Dinsdag 12 januari 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Exploitatie van IE-rechten
Webinar

Exploitatie van IE-rechten

Bedrijven, instellingen en andere ondernemers komen dagelijks in aanraking met IE-rechten. Maar op welke wijze kunt u deze IE-rechten het beste valoriseren en exploiteren?

Intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten) vormen vaak het kapitaal van een onderneming of organisatie en spelen een essentiële rol in de dagelijkse bedrijfsvoering. Het is van belang dat ondernemers weten hoe zij hun IE-rechten kunnen exploiteren en welke afspraken zij daarbij kunnen maken.

 

Op dinsdag 12 januari 2021 zullen IE-advocaten Christel Jeunink en Lorena van Berg u hier meer over vertellen tijdens het webinar Exploitatie van IE-rechten.

Zij gaan concreet in op de afspraken die gemaakt kunnen worden voor de overdracht en het licentie geven van IE-rechten. Aan de hand van modelbepalingen bespreken zij de (juridische) keuzes die u als ondernemer of instelling kunt maken als u uw product zelf of in samenwerking met een partner op de markt brengt. Daarbij gaan zij ook in op specifieke aandachtspunten bij het opstellen van een licentie- of samenwerkingsovereenkomst, waaronder gebruiksbeperkingen, licentievergoedingen en exploitatieverplichtingen.

 

Er is volop gelegenheid om vragen te stellen via de chat.

 

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:15 uur
Dinsdag 12 januari 2021 Webinar Online

Ondernemers, juristen en niet-juristen

Programma

13:50 Inloggen met de ontvangen link
14:00 Aanvang webinar
15:15 Afsluiting

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Christel Jeunink

Advocaat - Associate partner

Christel Jeunink is sinds 2001 advocaat op het gebied van intellectuele eigendom, reclamerecht en internetrecht. Haar focus ligt op begeleiden van research & development trajecten en het adviseren over samenwerkings- en licentieovereenkomsten. Verder adviseert Christel over het merken-, handelsnaam-, modellen- en auteursrecht. Tevens is zij actief op het gebied van het reclamerecht en begeleid zij domeinnamengeschillen. Christel staat ondernemingen, kennisinstellingen en particulieren bij. Zij adviseert, procedeert en stelt contracten op voor haar cliënten.

Lorena van den Berg

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendomsrecht (IE), IT- en privacyrecht. In mijn dagelijkse praktijk houd ik mij voornamelijk bezig met het procederen en adviseren op het gebied van het auteursrecht, merken- en modellenrecht, handelsnaamrecht en reclamerecht. Ook stel ik (licentie)overeenkomsten op. Daarnaast houd ik mij bezig met het adviseren over IT-contracten en het procederen bij mislukte automatisering. Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met mij op via 06 43 01 20 96 of vandenberg@dirkzwager.nl

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events