De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:45 - 16:30uur
Woensdag 1 april 2020Dirkzwager legal & tax Arnhem
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Herhaling: seminar Actualiteiten Huurrecht
Seminar

Wegens succes herhaald: seminar Actualiteiten Huurrecht 1 april 2020

De huurrechtspecialisten Denise Sauer en Rutger Fabritius praten u bij over de actualiteiten van het huurrecht die zich in 2019 en begin 2020 hebben voorgedaan.

Dit seminar is gecanceld in verband met het landelijk- en kantoorbeleid omtrent het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus.

Wij hopen u zo spoedig mogelijk verder te kunnen informeren over de verplaatsing naar een latere datum.

 

Daarbij wordt de meest actuele en opvallende jurisprudentie besproken. Er is uiteraard gelegenheid voor inbreng van eigen casus en het stellen van vragen.

Een greep uit de actuele onderwerpen:

  • kwalificatie van huurovereenkomsten
  • label-C verplichting
  • beëindiging huurovereenkomst bedrijfsruimte (290)
  • afwijkende bedingen in bedrijfsruimte huurovereenkomsten
  • Indeplaatsstelling
  • tijdelijke huurovereenkomsten woonruimte
  • richtlijn oneerlijke bedingen en boetes in huurovereenkomsten

Uit de jurisprudentie zijn interessante tips en tricks voor uw eigen huurpraktijk af te leiden. Bijvoorbeeld dat u bij het gebruik van tijdelijke contracten bij woonruimte zeer alert moet zijn op de tijdige verzending van de door de wet vereiste kennisgeving. Doet u dit te vroeg of te laat dan kan de huurovereenkomst worden voortgezet voor onbepaalde tijd en heeft de huurder aanspraak op volledige huurbescherming.

 

TicketsVoor dit event
Gratis
14:45 - 16:30uur
Woensdag 1 april 2020Dirkzwager legal & tax Arnhem
Dit gratis seminar is interessant voor iedereen die met huurrecht te maken heeft en geïnteresseerd is in de meest actuele ontwikkelingen en jurisprudentie. Zowel op het gebied van het bedrijfs- als woonruimterecht. Tijdens de lezing worden diverse tips & tricks gegeven die in elke huurrechtpraktijk van pas kunnen komen.

Programma

Wij bieden u uiteraard ook de gelegenheid om uw eigen vraagstukken te bespreken. Als u vragen heeft of een interessante casus die u tijdens het seminar wil bespreken, dan is dat uiteraard mogelijk. Wij verzoeken u die, waar mogelijk, al vooraf aan ons te sturen via fabritius@dirkzwager.nl

14.15 uur Ontvangst 

14.45 uur Presentatie

15.30 uur Pauze 

15.45 uur Presentatie

16.30 uur Afsluiting en aansluitend borrel

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Komt u met de auto? Navigatie

Sprekers

Denise Sauer

Advocaat - Senior

Denise is sinds 2010 advocaat en is werkzaam op de sectie Vastgoed op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast is zij lid van de Vereniging Huurrecht Advocaten en de Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen.

Rutger Fabritius

Advocaat

Rutger houdt zich bezig met het adviseren en procederen op het gebied van huurrecht, bouwrecht en overig vastgoedrecht. Hij staat zowel (semi-)overheden als commerciële partijen bij in een grote verscheidenheid aan juridische vraagstukken.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events