Zoeken
  1. 1,7 miljoen boete voor illegale parfum op eBay

1,7 miljoen boete voor illegale parfum op eBay

Volgens de Britse krant The Guardian heeft een Parijse rechtbank een boete van 1,7 miljoen euro opgelegd aan eBay. De boete is verschuldigd, omdat eBay een eerder opgelegd verbod tot verkoop via eBay van Louis Vuitton parfum en cosmetica niet zou hebben nageleefd. Louis Vuitton claimt met succes haar selectieve distributie stelsel te hebben verdedigd op Internet. eBay daarentegen noemt de beslissing schadelijk voor de consument.Modegigant Louis Vuitton heeft in 2008 een verbod van de rechter...
Artikel | 01 december 2009 | Joost Becker
Volgens de Britse krant The Guardian heeft een Parijse rechtbank een boete van 1,7 miljoen euro opgelegd aan eBay. De boete is verschuldigd, omdat eBay een eerder opgelegd verbod tot verkoop via eBay van Louis Vuitton parfum en cosmetica niet zou hebben nageleefd. Louis Vuitton claimt met succes haar selectieve distributie stelsel te hebben verdedigd op Internet. eBay daarentegen noemt de beslissing schadelijk voor de consument.

Modegigant Louis Vuitton heeft in 2008 een verbod van de rechter verkregen tegen de bekende veilingsite eBay, om verkoop van Louis Vuitton producten via eBay te doen stoppen. In die beslissing is niet alleen bepaald dat nep-producten niet langer mogen worden verkocht via eBay, maar ook dat originele producten niet mogen worden verkocht via eBay. Kennelijk is door Louis Vuitton betoogd dat de verkoop van haar producten via eBay schadelijk is voor de reputatie van het merk Louis Vuitton. Volgens het bericht zou voornoemd verbod 1,300 maal zijn overtreden en zou eBay te weinig hebben gedaan om het verbod na te leven.