De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. ARBIT voorwaarden gepubliceerd

ARBIT voorwaarden gepubliceerd

Op 19 juli 2010 zijn de nieuwe Algemene Rijksvoorwaarden Bij IT-overeenkomst (ARBIT 2010) in de Staatscourant gepubliceerd. De nieuwe ARBIT voorwaarden gelden als opvolger van de zogenoemde BiZa-voorwaarden uit 1996. De nieuwe ARBIT-2010 voorwaarden kunnen worden gezien als de tegenhanger van de vorige jaar verschenen ICT-Office voorwaarde (voorheen Fenit-voorwaarden). Volgens de toelichting bij de ARBIT voorwaarden zijn bij het opstellen van de ARBIT-2010 voorwaarden informatieve gesprekken...
Auteur artikelErnst-Jan van de Pas
Gepubliceerd20 juli 2010
Laatst gewijzigd16 april 2018
Leestijd 
Op 19 juli 2010 zijn de nieuwe Algemene Rijksvoorwaarden Bij IT-overeenkomst (ARBIT 2010) in de Staatscourant gepubliceerd. De nieuwe ARBIT voorwaarden gelden als opvolger van de zogenoemde BiZa-voorwaarden uit 1996. De nieuwe ARBIT-2010 voorwaarden kunnen worden gezien als de tegenhanger van de vorige jaar verschenen ICT-Office voorwaarde (voorheen Fenit-voorwaarden). 

Volgens de toelichting bij de ARBIT voorwaarden zijn bij het opstellen van de ARBIT-2010 voorwaarden informatieve gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van andere overheden en het bedrijfsleven waaronder de branche-organisatie, advocatuur en verzekeraars.

Voorts is vanuit het oogpunt van uniformiteit zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de structuur, inhoud en bewoordingen van recent vernieuwde ARVODI 2008 voorwaarden (inkoop van diensten) en de ARIV 2008 voorwaarden (algemene rijksinkoopvoorwaarden). 

Getracht is om te komen tot ‘het redelijke midden’ waardoor een aantal voor IT-leveranciers vaak onaccepatbele bepalingen uit de BiZa-voorwaarden zijn komen te vervallen.

Binnenkort zullen wij meer aandacht besteden aan de inhoud van de nieuwe ARBIT-voorwaarden.
Beoordeel dit artikel