1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Helft kantoren voldoet niet aan Label C-verplichting

Helft kantoren voldoet niet aan Label C-verplichting

Per 1 januari 2023 moet veel van de kantoorruimte in Nederland voldoen aan de zogenoemde Label C-verplichting. Als het kantoorpand niet over een energielabel C of beter beschikt, mag het niet als kantoor gebruikt worden. Zowel voor eigenaren (verhuurders) als voor gebruikers (huurders) is deze verplichting van groot belang.
Leestijd 
Auteur artikel Rutger Fabritius
Gepubliceerd 19 oktober 2022
Laatst gewijzigd 19 oktober 2022

Gisteren publiceerde de NOS een artikel waarin wordt geconstateerd dat de helft van de kantoorgebouwen nog niet voldoet aan Energielabel C. Minister De Jonge heeft er bij gemeenten op aangedrongen om deze verplichting te gaan handhaven.

Eerder heb ik artikelen gepubliceerd over de Label C-verplichting. Die artikelen leest u hier:

  1. Huurders en verhuurders opgelet: de Label C-verplichting komt eraan!
  2. Label C-verplichting: valt mijn pand er ook onder?
  3. Label C-verplichting: wat kunt u als verhuurder doen?
  4. Label C-verplichting: wat kunt u als huurder doen?

Kort en goed, per 1 januari 2023 is het voor kantoren verplicht om te beschikken over energielabel C of beter. Voldoet een kantoorpand daar niet aan dan mag het kantoorpand niet als zodanig worden gebruikt.

Het is dus zowel voor huurders als verhuurders van kantoorruimte van belang om zich ervan te vergewissen of het kantoorpand (1) over een energielabel beschikt en (2) voldoet aan de Label C-verplichting. Is dit laatste niet het geval dan zullen beide partijen er belang bij hebben om de benodigde maatregelen te treffen zodat het pand wél over energielabel C komt te beschikken.

Heeft u vragen over de Label C-verplichting neemt u dan gerust contact op met Rutger Fabritius, via de contactgegevens in de kolom naast het artikel.