Zoeken
Daniël van Essen
Artikel printen

Invest-NL: platform nu online

Het onlineplatform van Invest-NL is inmiddels online. We geven u een korte update.

Leestijd
Daniël van Essen Advocaat - Banking & Finance of bel met 026 353 83 10
Gepubliceerd17 januari 2020
Laatst gewijzigd17 januari 2020

Eerder schreven wij al een bericht over de nieuwe kans voor ondernemingen die gericht zijn op maatschappelijke transitieopgaven en scale-ups om financiering te verkrijgen bij Invest-NL N.V.  een private instelling met kapitaal van de overheid (“Invest-NL”). Inmiddels is het onlineplatform van Invest-NL gelanceerd.

Op de site van Invest-NL wordt kort informatie gegeven over Invest-NL. Doormiddel van een quickscan kunt u zelf kijken of u mogelijk in aanmerking komt voor financiering van Invest-NL. Op het platfom wordt aangegeven dat de focus ligt op het financieren van innovatieve en bijzonder ambitieuze start ups, scale ups en snelgroeiend MKB. De nadruk ligt hierbij op het maken van impact binnen de energietransitie. Kleine investeringen (tot EUR 5 miljoen) kunnen niet terecht bij Invest-NL. Ook moet eenmogelijke partij (in beginsel) een business plan hebben.

Tevens kunt u op de site van Invest-NL een financieringswijzer vinden waarin Invest-NL informatie geeft over het financieringslandschap.

Invest-NL biedt nieuwe mogelijkheden voor ondernemingen om financiering te krijgen voor projecten waar private financiers niet toe bereid zijn. De komende tijd zullen we meer te weten komen over de werking van dit nieuwe overheidsfonds. Wanneer de vereisten wijzigingen, zullen wij u hierover informeren op de site van Dirkzwager. Indien u wilt sparren over (de voorwaarden van) een financiering bij Invest-NL, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

Over de auteur

Daniël van Essen is in augustus 2018 begonnen in de Banking & Finance praktijk van Dirkzwager. Hiervoor was Daniël werkzaam bij een groot advocatenkantoor op de Zuidas. Daniël is specialist op het gebied van projectfinanciering, vastgoedfinanciering, grensoverschrijdende financieringen, beleggingsfondsen en verduurzamingsprojecten.

Lees meer over Daniël
Beoordeel dit artikel

Door anderen gelezen

Invest-NL: voorwaarden gepubliceerd

Op de website van Invest-NL zijn de vernieuwde voorwaarden voor het verkrijgen van co-financiering van Invest-NL gepubliceerd.

Artikel - Daniël van Essen - 21 februari 2020

Invest-NL van start: wat zijn de mogelijkheden?

Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen. Ook op het gebied van duurzame en maatschappelijke financieringen biedt de Rijksoverheid per 2020 nieuwe kansen. Per 16 januari 2020 bestaat namelijk Invest-NL N.V. met als doel de ontwikkeling en financiering van ondernemingen gericht op maatschappelijke transitieopgaven en zogeheten innovatieve scale-ups. Wat houdt Invest-NL en het beschikbare vermogen nu precies in?

Artikel - Daniël van Essen - 16 januari 2020

Experimenteren met energiebesparingen, het kan

‘Overbelasting van stroomsector brengt digitale koppositie Nederland in gevaar’ kopte het Financiële Dagblad op 3 mei 2018. Netbeheerders kunnen langzamerhand de vraag om aangesloten te worden op het elektriciteitsnet niet meer aan. Het simpelweg verzwaren en uitbreiden van elektriciteitsnetten is niet altijd maatschappelijk efficiënt. Alternatieven worden onderzocht (denk daarbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van opslag van duurzaam opgewekte energie), maar wetgeving staat soms in de weg. Met een komend besluit wordt de mogelijkheid geboden om van sommige wetgeving (deels en tijdelijk) af te wijken om zo experimenten mogelijk te maken.

Artikel - Sebastiaan van de Kant (uit dienst) - 21 juni 2018

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis