De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Kritische noot bij toezicht op de zorgsector door ACM

Kritische noot bij toezicht op de zorgsector door ACM

Recent heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) laten weten dat zij strenger preventief toezicht gaat uitoefenen op voorgenomen ziekenhuisfusies. Deze mededeling was aanleiding voor een overzichtsartikel van mij over de beoordeling van ziekenhuisfusies door de ACM in het Groninger Civilistenblad. In het artikel worden de mededeling van de ACM over haar toekomstig beleid en het toezicht op de (ziekenhuis)zorgsector door de jaren heen beide kritisch tegen het licht gehouden. Er worden suggesties gedaan voor verbetering. Het artikel beoogt ziekenhuizen en andere zorgaanbieders om de kans te vergroten dat zij hun voorgenomen samenwerking of fusie succesvol langs de ACM loodsen.
Auteur artikelSjaak van der Heul
Gepubliceerd14 mei 2018
Laatst gewijzigd15 mei 2018
Leestijd 

Recent heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM)  laten weten dat zij strenger preventief toezicht gaat uitoefenen op voorgenomen ziekenhuisfusies. Deze mededeling was aanleiding voor een overzichtsartikel van mij over de beoordeling van ziekenhuisfusies door de ACM in het Groninger Civilistenblad. In het artikel worden de mededeling van de ACM over haar toekomstig beleid en het toezicht op de (ziekenhuis)zorgsector door de jaren heen beide kritisch tegen het licht gehouden. Er worden suggesties gedaan voor verbetering. Het artikel beoogt ziekenhuizen en andere zorgaanbieders om de kans te vergroten dat zij hun voorgenomen samenwerking of fusie succesvol langs de ACM loodsen.

Beoordeel dit artikel