De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Zoeken
Tom van Malssen
Artikel printen

Schadevergoeding na opzegging toelatingsovereenkomst chirurg

Annotatie bij Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 17-07-2018, ECLI:NL:GHSHE:2018:3125

Tom van Malssen Advocaat - Advocaat bij de Hoge Raad of bel met 024 381 31 35
Gepubliceerd30 oktober 2018
Laatst gewijzigd31 oktober 2018
Verschenen inGezondheidszorg jurisprudentie 2018, afl. 7

Per 1 april 1998 werkt geïntimeerde als cardio-thoracaal chirurg en verricht zijn werkzaamheden als vrijgevestigd medisch specialist sinds april 2000. Naar aanleiding van een incident en klachten van collega’s over zijn functioneren heeft het ziekenhuis de toelatingsovereenkomst met hem opgezegd. Op verzoek van de IGJ heeft het ziekenhuis het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie (NVT) verzocht een deskundige aan te wijzen die op grond van de volledige dossiers kan beoordelen of geïntimeerde in de aangevoerde casus heeft gehandeld zoals van een redelijk bekwaam cardio-thoracaal chirurg mocht worden verwacht, gebaseerd op de stand der wetenschap van dat moment. Hieruit blijkt dat geïntimeerde heeft gehandeld zoals van een redelijk bekwaam cardio-thoracaal chirurg mocht worden verwacht. Het ziekenhuis heeft vervolgens de opzegging van de toelatingsovereenkomst niet ingetrokken. Het Hof oordeelt dat het ziekenhuis onrechtmatig jegens geïntimeerde heeft gehandeld en dat een schadevergoeding terecht is.

Over de auteur

Ik ben gespecialiseerd in het procederen in hoger beroep en cassatie binnen het gehele civiele spectrum en geef leiding aan de cassatiepraktijk van Dirkzwager.

Lees meer over Tom

Door anderen gelezen

Picnic maakt toch geen inbreuk op portretrecht Max Verstappen

Formule 1 coureur Max Verstappen vordert schadevergoeding van Picnic, nadat Picnic in 2016 een filmpje op Facebook had gepost van een Verstappen-lookalike in een Picnic-wagentje. Het hof oordeelt nu in hoger beroep dat dit geen schending oplevert van het portretrecht van Max Verstappen. De vordering tot schadevergoeding is daarmee ook van tafel.

Artikel - Joost Becker - 2 juni 2020

Servicekosten bij geliberaliseerde huur: contractsvrijheid begrensd!

Bij de (ver)huur van geliberaliseerde woonruimte is contractsvrijheid bij de vaststelling van de huurprijs het uitgangspunt. Dit geldt echter niet voor de servicekosten: de Hoge Raad oordeelt dat de betalingsverplichting met betrekking tot de servicekosten in relatie moet staan met de werkelijke kosten.

Artikel - Rutger Fabritius - 29 mei 2020

Artikel van Jelmer Keur in JM over milieu-informatie in de Wet openbaarheid van bestuur

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 24 december 2019 (ECLI:NL:RVS:2019:4422) een belangrijke uitspraak gedaan over een van de kernbegrippen in de Wet openbaarheid van bestuur (‘Wob’): het begrip ‘emissies in het milieu’ of ‘emissiegegevens’. Voor emissiegegevens geldt onder de Wob een bijzonder, ruimhartig openbaarmakingsregime.

Publicatie - Jelmer Keur - 29 mei 2020

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis