De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
15:00 - 16:45uur
Dinsdag 18 juni 2019Dirkzwager legal & tax Arnhem
Kennisevent
 1. Home
 2. Events
 3. Bescherming van bedrijfsgeheimen, NDA’s en geheimhouding in arbeidsrelaties 2019
Seminar

Bescherming van bedrijfsgeheimen, NDA’s en geheimhouding in arbeidsrelaties 2019

Op dinsdag 18 juni 2019 organiseert Dirkzwager een gratis Seminar Bescherming bedrijfsgeheimen, NDA’s en geheimhouding in arbeidsrelaties.

Deelt u waardevolle knowhow met derden? Kunnen uw werknemers bij klant-, markt- en productgegevens? Werkt u met scherp geformuleerde geheimhoudingsverklaringen? Bedrijfsgeheimen zijn essentieel voor groei, innovatie en concurrentie, maar hoe voorkomt u dat deze gegevens verkeerde handen vallen? Welke mogelijkheden zijn er voor bescherming van bedrijfsgeheimen? Op dergelijke vragen krijgt u antwoord tijdens dit seminar.

Ieder bedrijf heeft geheime kennis: klant-, markt- en productgegevens, technische kennis, bedrijfsprocesinformatie, formules, recepten, etc. Het gebruik van dergelijke bedrijfsgeheimen is noodzakelijk om een voorsprong op de concurrentie te houden en voor het verkrijgen en behouden van een goede marktpositie. Kortom: bedrijfsgeheime knowhow is essentieel voor ondernemingen. Bescherming van bedrijfsgeheimen via een intellectueel eigendomsrecht is niet altijd mogelijk. Welke andere mogelijkheden heeft u dan om uw bedrijfsgeheimen te beschermen?

Op 23 oktober 2018 is de Wet Bescherming bedrijfsgeheimen in werking getreden. Het wettelijk kader voor de bescherming van bedrijfsgeheimen is daarmee fors uitgebreid. Tijdens dit seminar geven wij praktische tips over de gevolgen voor uw onderneming van de nieuwe regels, de inhoud van geheimhoudingsverklaringen en-contracten (NDA’s) en mogelijke (rechts)maatregelen tegen de schending van bedrijfsgeheimen.

De specialisten van de secties Arbeidsrecht en Intellectueel Eigendom van Dirkzwager bespreken voor u:

 • Wat is een bedrijfsgeheim c.q. geheime knowhow?
 • Waar liggen de grootste risico’s op het lekken van bedrijfsgeheimen?
 • Welke feitelijke en juridische mogelijkheden zijn er tot bescherming van bedrijfsgeheimen?
 • Geheimhoudingsverklaringen/contracten met derden (NDA’s): wat moet er geregeld zijn?
 • Hoe kun je bedrijfsgeheimen beschermen in de schriftelijke arbeidsovereenkomst?
 • Hoe formuleert u een goed en rechtsgeldig boetebeding?
 • Wat als er in een arbeidsovereenkomst geen verplichtingen met betrekking tot de bescherming van bedrijfsgegevens zijn opgenomen?

In verband met de nieuwe Wet Bescherming bedrijfsgeheimen gaan wij in op de volgende vragen:

 • Welke nieuwe mogelijkheden geeft de wet om misbruik van bedrijfsgeheimen tegen te gaan?
 • Welke maatregelen dient u te treffen om een beroep te kunnen doen op de Wet Bescherming bedrijfsgeheimen
 • Bewijsbeslag en afgifte van informatie: welke rechtsmaatregelen er zijn voor de vergaring van bewijs van misbruik van bedrijfsgeheimen?

Wij gaan daarnaast in op veel voorkomende risico’s en valkuilen bij bescherming van knowhow en geven tips om ongewenste verspreiding van bedrijfsgeheimen zoveel als mogelijk te voorkomen en te sanctioneren (richting personeel en derden).

TicketsVoor dit event
Gratis
15:00 - 16:45uur
Dinsdag 18 juni 2019Dirkzwager legal & tax Arnhem
Het seminar is bedoeld voor iedere onderneming die haar bedrijfsgeheimen wil beschermen. Het seminar is daarnaast ook bedoeld voor productontwikkelaars, R&D managers, juristen en externe adviseurs van innovatieve bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Programma

14.30 uur Ontvangst met koffie & thee
15.00 uur Bescherming van bedrijfsgeheimen, deel 1
15.45 uur Pauze met koffie & thee
16.00 uur Bescherming van bedrijfsgeheimen, deel 2
16.45 uur Borrel.

Tevens alle gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers en om met hen en andere deelnemers van gedachten te wisselen over het onderwerp.

 

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Kom je met de auto? Navigatie

Sprekers

Christel Jeunink

Advocaat - Senior

Christel Jeunink is sinds 2001 advocaat op het gebied van intellectuele eigendom, reclamerecht en internetrecht. Haar focus ligt op begeleiden van research & development trajecten en het adviseren over samenwerkings- en licentieovereenkomsten. Verder adviseert Christel over het merken-, handelsnaam-, modellen- en auteursrecht. Tevens is zij actief op het gebied van het reclamerecht en begeleid zij domeinnamengeschillen. Christel staat ondernemingen, kennisinstellingen en particulieren bij. Zij adviseert, procedeert en stelt contracten op voor haar cliënten.

Aletha Dera-ten Bokum

Advocaat

Aletha Dera-ten Bokum is sinds 2012 werkzaam als advocaat bij Dirkzwager, binnen de sectie Arbeidsrecht. Ze verricht werkzaamheden in het algemeen arbeidsrecht, zowel adviserend als procederend. Hierbij houdt zij zich bezig met individuele en collectieve ontslagzaken en vraagstukken op onder meer het gebied van arbeidsongeschiktheid.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events