De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:45 - 16:30uur
Kennisevent
 1. Home
 2. Events
 3. Herhaling: Actualiteiten Huurrecht
Seminar

Herhaling: Actualiteiten Huurrecht

Wegens groot succes op herhaling: op dinsdag 2 juli 2019 organiseert Dirkzwager nogmaals het seminar Actualiteiten Huurrecht.

De huurrechtspecialisten Denise Sauer en Rutger Fabritius praten u helemaal bij over de actualiteiten die zich op het gebied van het huurrecht in 2018 hebben voorgedaan. Daarbij wordt de meest actuele en opvallende jurisprudentie besproken. Er is uiteraard gelegenheid voor inbreng van eigen casus en het stellen van vragen.

Een greep uit de actuele onderwerpen:

 • Tijdelijke huurovereenkomsten;
 • Branchering en leegstand in winkelcentra/verzamelgebouwen;
 • Huur of bruikleen;
 • Huur of geen huur, de verhuurderheffing;
 • Ontbinding, ‘tenzij-arrest’;
 • Label C-verplichting;
 • Renovatie en verhuiskostenvergoeding;
 • Faillissement en huur;
 • ZAV en ongerechtvaardigde verrijking.

Uit de jurisprudentie zijn interessante tips en tricks voor uw eigen huurpraktijk af te leiden. Bijvoorbeeld dat u bij het gebruik van tijdelijke contracten bij woonruimte zeer alert moet zijn op de tijdige verzending van de door de wet vereiste kennisgeving. Doet u dit te vroeg of te laat dan kan de huurovereenkomst worden voortgezet voor onbepaalde tijd en heeft de huurder aanspraak op volledige huurbescherming.

Dit gratis seminar is interessant voor iedereen die met huurrecht te maken heeft en geïnteresseerd is in de meest actuele ontwikkelingen en jurisprudentie. Zowel op het gebied van het bedrijfs- als woonruimterecht. Tijdens de lezing worden diverse tips & tricks gegeven die in ieders huurrechtpraktijk van pas kunnen komen.

Wij bieden u uiteraard ook de gelegenheid om uw eigen vraagstukken te bespreken. Als u vragen heeft of een interessante casus die u tijdens het seminar wil bespreken, dan is dat uiteraard mogelijk. Wij verzoeken u die, waar mogelijk, al vooraf aan ons te sturen via fabritius@dirkzwager.nl.

TicketsVoor dit event
Gratis
14:45 - 16:30uur
Dit gratis seminar is interessant voor iedereen die met huurrecht te maken heeft en geïnteresseerd is in de meest actuele ontwikkelingen en jurisprudentie, zowel op het gebied van het bedrijfs- als woonruimterecht.

Programma

14.15 uur Ontvangst met koffie & thee

14.45 uur Opening en deel 1 van het seminar

15.30 uur Pauze met koffie & thee

15.45 uur Deel 2 van het seminar

16.30 uur Afsluiting en aansluitend borrel

Locatie

Dirkzwager legal & tax
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
Kom je met de auto? Navigatie

Sprekers

Denise Sauer

Advocaat - Senior

Denise is sinds 2010 advocaat en is werkzaam op de sectie Vastgoed op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast is zij lid van de Vereniging Huurrecht Advocaten en de Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen.

Rutger Fabritius

Advocaat

Rutger houdt zich bezig met het adviseren en procederen op het gebied van huurrecht, bouwrecht en overig vastgoedrecht. Hij staat zowel (semi-)overheden als commerciële partijen bij in een grote verscheidenheid aan juridische vraagstukken.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events