Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 7 december 2023 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg & Recht lezing: Voorkomen van IT-geschillen in de Zorg
Webinar

Zorg & Recht lezing: Voorkomen van IT-geschillen in de Zorg

Uw bedrijfsvoering is erg afhankelijk geworden van de goede werking en beschikbaarheid van IT-systemen. Het niet goed werken daarvan heeft grote consequenties. Tegelijkertijd is de realiteit dat veel IT-projecten niet lopen zoals van tevoren werd verwacht.

Of er nu sprake is van een overschrijding van het budget of de afgesproken leveringstermijnen, of dat de geleverde software (en/of hardware) niet aan de overeengekomen specificaties voldoet, IT-geschillen kunnen zeer complex zijn en leiden tot lange procedures en hoge kosten. De standaardovereenkomst van IT-leveranciers voldoen in de regel onvoldoende om dergelijke risico’s te adresseren. Wat kunt u doen om IT-geschillen te voorkomen? Waar moet u op letten bij het maken of beoordelen van IT-contracten? En wat moet u doen als er hoe dan ook toch problemen ontstaan?

In dit webinar wordt door Ernst-Jan van de Pas, Mark Jansen en Sven Wakker vanuit hun ruime praktijkervaring om het gebied van het IT-recht ingegaan op het voorkomen van IT-geschillen in de zorg te voorkomen. Verder krijgt u praktische handvatten om een goed IT-contract te sluiten en belangrijke risico’s te adresseren.

In dit webinar staan we specifiek stil bij aandachtspunten die spelen in de zorg. Denk hierbij niet alleen aan specifieke voorwaarden die in de zorg veel worden gebruikt (zoals de AIVG, BOZ modellen), maar ook aan specifieke technische aandachtspunten zoals het voldaan aan allerlei (inter)nationale standaarden als Medmij, HL7/FHIR en (verplichte) aansluitingen op regionale en landelijke systemen.

Tijdens dit event is gelegenheid voor interactie en ruimte voor uw vragen. Ook zullen in het najaar verdiepende sessies georganiseerd worden om specifieke onderwerpen nader met elkaar uit te diepen.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

De tweede helft van het jaar staan de volgende lezingen op het programma:

Donderdag 5 oktober | Actualiteiten GGZ

Dinsdag 17 oktober | Zorg & Integriteit

Donderdag 26 oktober | Actualiteiten medezeggenschap zorginstellingen 

Donderdag 16 november | Actualiteiten medische aansprakelijkheid 2023

Donderdag 30 november | Inkoopperikelen Sociaal Domein najaar 2023

Donderdag 7 december | Voorkomen van IT-geschillen in de Zorg

Dinsdag 12 december | De Wet forensische zorg: een update

Donderdag 14 december | Fusies en overnames in de zorg

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang van het webinar
15:30 Einde van het webinar

 

 

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 7 december 2023 Webinar Online
Dit event is onderdeel van een reeks. Bekijk andere evenementen uit deze reeks

Dit webinar is interessant voor alle zorgaanbieders.

Sprekers

Ernst-Jan van de Pas

Advocaat - Partner

Ernst-Jan beschouwt zichzelf als “technology-advocaat” waarbij hij zich toelegt op IT-recht, Innovatie en Intellectueel Eigendomsrecht. Hij werkt onder meer voor ziekenhuizen, VVT-zorginstellingen, overheidsinstellingen maar ook voor grote en kleinere ondernemingen variërend van multinationals tot start-ups.

Mark Jansen

Advocaat - Associate partner

Mark Jansen heeft ruim 15 jaar ervaring met IT- en privacyrecht. Hij houdt zich onder meer bezig met de afhandeling van incidenten zoals datalekken, ransomware en cyberincidenten. Hij adviseert over IT-contracten en procedeert bij mislukte automatisering en over allerhande privacykwesties. Daarnaast verzorgt Mark veel lezingen en publicaties op het gebied van IT- en privacyrecht.

Sven Wakker

Advocaat

Sven werkt sinds 2018 als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendom, IT-recht & Privacy. In de dagelijkse praktijk ligt zijn focus op het IT- en privacyrecht. Hij adviseert en onderhandelt vooral over (internationale) IT-contracten, privacykwesties en datalekken. Daarnaast houdt hij zich bezig met het opstellen van uiteenlopende IT-contracten, licentie- en samenwerkingsovereenkomsten, algemene voorwaarden, en privacygerelateerde documentatie zoals verwerkersovereenkomsten en privacy statements. Verder staat hij zijn cliënten bij in procedures over IT, privacy en mediarecht. Zijn cliënten bestaan uit afnemers en leveranciers van IT (van startup tot multinational), ziekenhuizen en zorginstellingen en overheden. Ook geeft hij geregeld lezingen en workshops op het gebied van IT- en privacyrecht.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Uit dezelfde reeks

Aanmelden voor gehele Reeks

Komende events