1. Home
  2. Expertises & sectoren
  3. IT-recht / ICT-recht

Expertise IT-recht / ICT-recht

IT-recht is een rechtsgebied dat voortdurend in ontwikkeling is. Onze sectie IT bestaat uit gespecialiseerde advocaten, gericht op kwalitatief hoogwaardige en snelle dienstverlening. Daarnaast zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Onze focus ligt op een realistisch resultaat.

Wij werken voor gevarieerde opdrachtgevers uit het MKB en grote ondernemingen in verschillende branches, IT- en internetbedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen en overheden.

Op het terrein van IT-recht en ICT-recht staan wij cliënten bij met onder andere:

  • het opstellen en toetsen van allerhande IT-contracten, zoals leverings- en implementatiecontracten van hardware en software, dienstverleningscontracten waaronder outsourcingscontracten en ASP, SaaS en Cloud contracten;
  • begeleiding bij, adviseren en procederen over IT-geschillen, bijvoorbeeld mislukte automatiseringsprojecten en niet of slecht functionerende software en haperende dienstverlening;
  • adviseren over privacy;
  • adviseren over internetrecht, zoals e-commerce, koop op afstand, toetsing van websites, algemene voorwaarden en advies over digitalisering van uw papieren archief.

Onze kennis is uw kennis

Wij publiceren veel over juridische onderwerpen die voor de praktijk en voor onze opdrachtgevers relevant zijn. Wij delen onze specialistische kennis graag met u, zodat u op de hoogte bent van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van IT-recht en ICT-recht. Gedurende het hele jaar organiseren wij workshops, lezingen en seminars over specifieke IT onderwerpen. Heeft u een specifieke wens voor een workshop? In overleg stellen wij met u een workshop samen die volledig is toegespitst op uw onderneming of organisatie.

The Legal 500

In 2021 is ons team (wederom) vermeld in The Legal 500 . The Legal 500 wordt alom beschouwd als een van de belangrijkste gidsen op het gebied van juridische dienstverlening wereldwijd. De jaarlijkse rankings worden gebaseerd op uitgebreid onafhankelijk onderzoek in de markt, feedback van cliënten, juridische adviseurs en inzendingen van advocatenkantoren. 

Events


14 juni 2023

Voorkomen van IT-geschillen binnen Overheden

Uw bedrijfsvoering is erg afhankelijk geworden van de goede werking en beschikbaarheid van IT-systemen. Het niet goed werken daarvan heeft grote consequenties. Tegelijkertijd is de realiteit dat veel IT-projecten niet lopen zoals van tevoren werd verwacht.

Bekijk alle events over IT-recht / ICT-recht

Gerelateerde artikelen

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 1389

Alles over de amendementen op de AI Act

Eind 2022 stuurde de Europese Commissie het voorstel voor de AI Act naar het Europees Parlement. Deze wet legt specifieke verplichtingen op aan AI-makers en -gebruikers en verbiedt bepaalde risicovolle AI-praktijken. Commissies van het Europees Parlement hebben afgelopen week amendementen aangenomen op de AI Act. Wat houden deze amendementen in? En misschien nog wel belangrijker: wat betekent dit voor u en uw bedrijf?

"Eigendomsrechten" op data

De rechtbank Amsterdam heeft recent uitspraak gedaan in een, tussen een in de Verenigde Staten gevestigde onderneming en een Nederlandse onderneming, gerezen geschil over eigendom van data. De rechtbank oordeelt dat naar Nederlands recht eigendom op data niet mogelijk is, maar wel op de fysieke documenten waar data/digitale gegevens een onderdeel van kunnen vormen.

Opheffing van conservatoir bewijsbeslag: wat te doen?

De deurwaarder heeft onverwacht bewijsbeslag gelegd, een ingrijpende gebeurtenis. Maar wat als je het niet eens bent met de grondslag van het beslag? Bewijsbeslag kan vervallen en worden opgeheven. Lees hierover meer in dit blog.

Het merkenrecht en normaal gebruik

Zodra een merk is aangevraagd is het van belang om deze binnen vijf jaar na inschrijving te gaan gebruiken. In dit blog leest u waarom.

10 verschillen tussen de AIVG 2022 en de AIVG 2017

Veel ziekenhuizen en zorginstellingen hanteren bij het sluiten van contracten met leveranciers de Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg (AIVG). De AIVG zijn opgesteld door diverse brancheverenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), ActiZ, de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagement (NEVI) en Santeon. Op 14 november 2022 zijn de nieuwe AIVG 2022 gepresenteerd, als opvolger van de AIVG 2017. Het betreft op moment van schrijven enkel het algemene deel van de AIVG 2022. De AIVG 2022 kent net als de AIVG 2017 een modulaire opbouw. De diverse modules, zoals de Module ICT, worden in 2023 verwacht.

Verwerker moet openheid van zaken geven bij een datalek

Een verwerker moet openheid van zaken geven bij een datalek. Dat is zo ongeveer de kern van het vonnis in kort geding van 6 april van de Rechtbank Rotterdam inzake een van de grootste datalekken die op dit moment speelt in Nederland. Een korte beschouwing.

Deepfakes, AI en portretrechten

Er komt Europese regelgeving over deepfakes. Vraag daarbij is wanneer het gebruik van dit soort AI illegaal is en schending van portretrecht ?

1 2 3 4 5 6
...
116
Terug naar alle expertises en sectoren