De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Behandeling EPD Eerste Kamer opgeschort

Behandeling EPD Eerste Kamer opgeschort

Op 15 maart jl. heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel EPD behandeld. Zoals verwacht hebben verschillende partijen zich kritisch uitgelaten over het voorstel. Er zijn meerdere vragen aan de minister gesteld. Zij heeft voor de beantwoording daarvan uitstel gevraagd en gekregen. De behandeling wordt deze week voortgezet.LHVNaast de KNMG en enkele andere organisaties heeft nu ook de Landelijke Huisartsen Vereniging (LVH) laten weten tegen het nieuwe wetsvoorstel te zijn. Zij ziet niets in een la...
Leestijd 
Auteur artikel Luuk Arends
Gepubliceerd28 maart 2011
Laatst gewijzigd16 april 2018
 
Op 15 maart jl. heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel EPD behandeld. Zoals verwacht hebben verschillende partijen zich kritisch uitgelaten over het voorstel. Er zijn meerdere vragen aan de minister gesteld. Zij heeft voor de beantwoording daarvan uitstel gevraagd en gekregen. De behandeling wordt deze week voortgezet.

LHV

Naast de KNMG en enkele andere organisaties heeft nu ook de Landelijke Huisartsen Vereniging (LVH) laten weten tegen het nieuwe wetsvoorstel te zijn. Zij ziet niets in een landelijke regeling. De LHV geeft de voorkeur aan regionale systemen. Bovendien is zij van mening dat bestaande systemen versterkt moeten worden en er niet met helemaal nieuws gestart moet worden. Dat is volgens de LHV niet effectief en niet efficiënt.

Maatregelen

De minister heeft inmiddels aangekondigd maatregelen te nemen om aan de bezwaren van de Eerste Kamer tegemoet te komen. Eén van de mogelijkheden is volgens haar dat de werking van het EPD wordt beperkt tot gegevens over geneesmiddelen(gebruik).

maatrege;em