Zoeken
  1. Domeinnaam GTA.TV niet naar merkhouder

Domeinnaam GTA.TV niet naar merkhouder

Take Two, moedermaatschappij van Rockstar Games, is merkhouder van de bekende GRAND THEFT AUTO en GTA merken voor software. Zij vordert in een domeinnaam procedure overdracht van de domeinnaam gta.tv, geregistreerd op naam van iCity Corp. Het WIPO administrative panel oordeelt dat de domeinnaam gta.tv weliswaar verwarringwekkend identiek is aan of overeenstemt met de GTA merken, maar dat iCity Corp - met een beroep op de UDRP Policy - voldoende recht en legitiem belang heeft bij de domeinnaam...
Auteur artikelJoost Becker
Gepubliceerd16 december 2013
Laatst gewijzigd16 december 2013
Leestijd 
Take Two, moedermaatschappij van Rockstar Games, is merkhouder van de bekende GRAND THEFT AUTO en GTA merken voor software. Zij vordert in een domeinnaam procedure overdracht van de domeinnaam gta.tv, geregistreerd op naam van iCity Corp. Het WIPO administrative panel oordeelt dat de domeinnaam gta.tv weliswaar verwarringwekkend identiek is aan of overeenstemt met de GTA merken, maar dat iCity Corp - met een beroep op de UDRP Policy - voldoende recht en legitiem belang heeft bij de domeinnaam en niet te kwader trouw heeft gehandeld.

De domeinnaam gta.tv is inactief. Sinds 2004 gebruikt iCity Corp echter ook de domeinnamen gta411.com en gtanews.com actief om informatie te geven over de Greater Toronto Area, waar zij woonplaats heeft. Dat speelt hier een belangrijke rol. Op die sites staat informatie over het genoemde geografisch gebied onder het acroniem GTA. Bezien in het licht van de specifiele domeinnaamregels komt het WIPO panel daarom tot het oordeel dat
"The rationale of the Policy is to remedy clear cases of abusive domein name registrations (...) In this case, the Respondent has demonstrated to the satisfaction of the Panel that the term GTA is used as a term related to a geographical location referring to the Greater Toronto Area, and that the inhabitants of sais area use this term commonly."

Hoewel de registrant ook domeinnamen als facialbook.com, e6ay.com en gocities.ca heeft geregistreerd, acht het WIPO panel geen kwade trouw aanwezig. Aannemelijk is volgens het panel dat gta.tv niet is geregistreerd om de eiser te belemmeren om zijn merk(en) in een domeinnaam te gebruiken. Dit mede bezien in het licht van de domeinamen gta411.com en gtanews.com die sinds 2004 worden gebruikt om informatie over de Greater Toronto Area te geven. Ander ontwijkend, dubieus of misbruik-gedrag kon ook niet worden aangetoond.

Joost Becker, advocaat merkenrecht