De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. WHOA treedt op 1 januari 2021 in werking

WHOA treedt op 1 januari 2021 in werking

De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) treedt per 1 januari 2021 in werking.
Auteur artikel Maartje ter Horst
Gepubliceerd 28 oktober 2020
Laatst gewijzigd 09 november 2020
Leestijd 

Inmiddels is bekend geworden dat de WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) per 1 januari 2021 in werking zal treden.

Dit blijkt uit een brief van de regering van 27 oktober 2020. Begin november wordt de regeling, met inbegrip van de inwerkingtredingsdatum, gepubliceerd in het Staatsblad.

Ondernemers kunnen nu al aan de slag

Ondernemers die een WHOA-akkoord willen aanbieden, hoeven evenwel niet te wachten tot 1 januari 2021. Weliswaar kan het WHOA-akkoord pas vanaf 1 januari 2021 worden gedeponeerd bij de rechtbank, de voorbereidingen voor dit akkoord kunnen nu al in gang worden gezet. Het benaderen van schuldeisers, het opstellen van een akkoord en de stemming daarover kan nu al plaatsvinden volgens de voorschriften van de WHOA, zodat het akkoord vervolgens vanaf 1 januari 2021 voor homologatie (goedkeuring) aan de rechtbank kan worden voorgelegd, zo valt in de brief te lezen. 

Goed nieuws dus voor ondernemers die voornemens zijn een WHOA-akkoord aan te bieden. 

Wilt u meer weten over een WHOA-akkoord of begeleiding bij de aanbieding van een dergelijk akkoord? Neem contact op met Maartje ter Horst.