De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Charlotte Perquin-Deelen
Artikel printen

Artikel 'Diversiteit in tijden van crisis' in themanummer Ondernemingsrecht

Advocaat Charlotte Perquin-Deelen schreef een artikel voor het themanummer ‘Ondernemingsrecht in tijden van corona’ van het tijdschrift Ondernemingsrecht van Wolters Kluwer. In dit artikel gaat ze in op de waarde van diversiteit, juist ook in tijden van crisis.

Charlotte Perquin-Deelen Advocaat - Gezondheidszorg of bel met 024 381 31 35
Gepubliceerd31 maart 2020
Laatst gewijzigd31 maart 2020
Verschenen inOndernemingsrecht 2020/IV

De coronacrisis heeft een enorme impact op ons dagelijkse leven. Het zijn onder meer de politieke crisisteams die bepalen welke maatregelen genomen gaan worden. De Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (Nederland), de Nationale Veiligheidsraad (België), de Cobra (Verenigd Koninkrijk) en de Krisenstab (Duitsland) functioneren genoodzaakt op hoge snelheid.

In deze tijden van crisis zou ook ruimte moeten zijn voor een diverse samenstelling van deze teams. Het beeld van bijvoorbeeld genderdiversiteit is dat de teams vrij homogeen zijn samengesteld. Terwijl de crisis in de ziekenhuizen voor het overgrote deel worden bestreden door de vele vrouwen die in de zorgsector werkzaam zijn.

In het artikel 'Diversiteit in tijden van crisis' gaat Charlotte Perquin-Deelen in op de waarde  van diversiteit, juist ook in tijden van crisis. Een diverse samenstelling zorgt onder meer voor draagvlak, het kan groupthink en group polarization voorkomen en kan bijdragen aan een betere kwaliteit van de besluitvorming.

Over de auteur

Charlotte is werkzaam bij de sectie Gezondheidszorg en is gespecialiseerd in het Ondernemingsrecht in de zorg. Naast haar praktijk is zij verbonden als fellow aan het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (Radboud Universiteit), is zij redactiesecretaris van Tijdschrift Ondernemingsrecht en geeft zij cursussen en lezingen.

Lees meer over Charlotte

Door anderen gelezen

Picnic maakt toch geen inbreuk op portretrecht Max Verstappen

Formule 1 coureur Max Verstappen vordert schadevergoeding van Picnic, nadat Picnic in 2016 een filmpje op Facebook had gepost van een Verstappen-lookalike in een Picnic-wagentje. Het hof oordeelt nu in hoger beroep dat dit geen schending oplevert van het portretrecht van Max Verstappen. De vordering tot schadevergoeding is daarmee ook van tafel.

Artikel - Joost Becker - 2 juni 2020

Servicekosten bij geliberaliseerde huur: contractsvrijheid begrensd!

Bij de (ver)huur van geliberaliseerde woonruimte is contractsvrijheid bij de vaststelling van de huurprijs het uitgangspunt. Dit geldt echter niet voor de servicekosten: de Hoge Raad oordeelt dat de betalingsverplichting met betrekking tot de servicekosten in relatie moet staan met de werkelijke kosten.

Artikel - Rutger Fabritius - 29 mei 2020

Artikel van Jelmer Keur in JM over milieu-informatie in de Wet openbaarheid van bestuur

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 24 december 2019 (ECLI:NL:RVS:2019:4422) een belangrijke uitspraak gedaan over een van de kernbegrippen in de Wet openbaarheid van bestuur (‘Wob’): het begrip ‘emissies in het milieu’ of ‘emissiegegevens’. Voor emissiegegevens geldt onder de Wob een bijzonder, ruimhartig openbaarmakingsregime.

Publicatie - Jelmer Keur - 29 mei 2020

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis