1. Home
  2. Kennis
  3. Publicaties
  4. Publicatie: Diversiteitswetgeving, ingroeiquotum, streefcijfers en betaald ouderschapsverlof

Publicatie: Diversiteitswetgeving, ingroeiquotum, streefcijfers en betaald ouderschapsverlof

Onze specialisten Charlotte Perquin-Deelen en Eva Traag publiceerden recent een artikel in Tijdschrift Arbeidsrecht waarin zij uiteenzetten de verplichtingen voor vennootschappen en werkgevers om diversiteit & inclusie te bevorderen.
Leestijd 
Verschenen in: Arbeidsrecht 2022/38
Auteur publicatie Charlotte Perquin-Deelen
Gepubliceerd 03 oktober 2022
Laatst gewijzigd 03 oktober 2022

Ingroeiquotum, streefcijfers en ouderschapsverlof

Per 1 januari 2022 is het ingroeiquotum ingevoerd, evenals de verplichting tot het opstellen van passende en ambitieuze streefcijfers. Daarnaast is per 2 augustus 2022 de Wet betaald ouderschapsverlof in werking getreden. Met beide wet wordt beoogd dat organisaties meer (gender)divers en inclusief worden. Naast dat het bevorderen van gelijkheid tussen mannen en vrouwen onderdeel is van het Nederlandse emancipatiebeleid, zijn ook op Europees niveau diverse ontwikkelingen gaande om gendergelijkheid te bereiken. Wij noemen onder meer de conceptrichtlijn die een streefcijfer van 40% introduceert voor bepaalde raden van commissarissen. 

 

Publicatie

In hun recente artikel dat is gepubliceerd in Tijdschrift Arbeidsrecht (2022/38) gaan Charlotte Perquin-Deelen en Eva Traag nader in op deze wet- en regelgeving en de betekenis hiervan voor vennootschappen en werkgevers in het algemeen. U kunt de volledige publicatie lezen via de link bij dit blog. 

 

Contact

Heeft u vragen over wat het ingroeiquotum, het streefcijfer en het betaald ouderschapsverlof voor uw organisatie betekenen? Wilt u graag advies over het bereiken van een meer diverse en inclusieve organisatie? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

Download publicatie