1. Home
  2. Kennis
  3. Publicaties
  4. Publicatie: Recente ontwikkelingen genderdiversiteit 2020

Publicatie: Recente ontwikkelingen genderdiversiteit 2020

In een recente bijdrage gepubliceerd in Tijdschrift Ondernemingsrecht gaat onze specialist Charlotte Perquin-Deelen in op de recente ontwikkelingen op het gebied van genderdiversiteit. Wat is er in 2020 wel en niet gebeurd? Hoe staat het ervoor in Nederland?
Leestijd 
Verschenen in: Tijdschrift Ondernemingsrecht 2021/13
Auteur publicatie Charlotte Perquin-Deelen
Gepubliceerd 02 februari 2021
Laatst gewijzigd 02 februari 2021

Zowel diversiteit in het algemeen als genderdiversiteit in het bijzonder staan al geruime tijd op de politieke en maatschappelijke agenda. In deze publicatie bespreekt Charlotte de voortgang van het wetsvoorstel vergroten genderdiversiteit in de top van grote bedrijven (en de vraag of er op dit moment wettelijke diversiteitsbepalingen in Boek 2 BW zijn opgenomen. Spoiler alert: nee), maakt zij een uitstap naar Duitsland en bespreekt zij vervolgens het Nederlandse Nationaal Actieplan. Vervolgens behandelt zij verschillende recente rapporten: het Monitor Rapport Talent naar de Top, de Female Board Index en de Hospital Leadership Monitor. Zij sluit af met een korte bespreking van de nieuwe ISS Benchmark Policy. Na het lezen van de bijdrage weet u precies hoe het ervoor staat op het gebied van genderdiversiteit in Nederland en waar nog kansen (blijven) liggen!

 

Via onderstaande blauw knop kunt u de originele publicatie (PDF) downloaden.

 

Worstelt u met uw organisatie met het bereiken van een diverse en inclusieve organisatie? Kunt u concrete handvatten gebruiken bij het opstellen van uw diversiteitsbeleid? Neem vrijblijvend contact op met onze specialist Charlotte Perquin-Deelen, zij helpt u graag verder!

Download publicatie