1. Home
  2. Kennis
  3. Video's
  4. In gesprek met Burgemeester Bruls over De Gids voor Regionale Samenwerking.

In gesprek met Burgemeester Bruls over De Gids voor Regionale Samenwerking.

Ondanks alle veranderingen van de wetgeving loopt het tussen overheden en hun samenwerkingspartners te vaak nog niet zoals de bestuurders het zouden willen. Daarom sloegen we de handen ineen: samen met onze partner KokxDeVoogd, en met bestuurders uit de (lokale) overheid gingen we op zoek naar de principes van goed besturen en samenwerken.
Leestijd 
Auteur video Louis Houwen
Gepubliceerd 21 december 2021
Laatst gewijzigd 21 december 2021

Het is voor bestuurders, raadsleden en ambtelijke ondersteuning niet altijd eenvoudig om regie en grip te houden op de vele samenwerkingsverbanden. Met het oog op die regie en grip heeft Dirkzwager samen met onze partner KokxDeVoogd, De Gids voor Regionale Samenwerking ontwikkeld.

De Gids is tot stand gekomen in nauw overleg met bestuurders uit de (lokale) overheid. Ook Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, was enthousiast deelnemer bij de klankbordgroep. In het najaar van 2021 was de Gids klaar en was het tijd voor een officiële overhandiging aan de burgemeester in het gemeentehuis van Nijmegen.

Ben Kokx (Kokx de Voogd), Hanna Zeilmaker (Dirkzwager legal & tax) en Norbert De Blaay (KokxDeVoogd) gaan in deze video in gesprek met Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen. Wat zijn de principes van goed besturen en samenwerkingen; wat zijn de knelpunten, wat kan en moet beter? En hoe kan de Gids daar praktisch bij helpen?