Dirkzwager bestaat 135 jaar! We nodigen onze oud-medewerkers uit voor een feestelijke borrel. Aanmelden kan via de eventpagina. Aanmelden reünie.

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB): overgangsrecht

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB): overgangsrecht

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar het koolmeesje beheerst ons al het hele jaar. Denkt u bij de WAB-voorbereidingen ook aan het overgangsrecht?
Leestijd 
Auteur artikel Jaleesa van den Hof
Gepubliceerd 05 augustus 2019
Laatst gewijzigd 05 augustus 2019
 

De afgelopen periode hebben wij u door middel van artikelen op ons Kennisportal en ons e-book op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en de wijzigingen die de WAB met zich meebrengt. De WAB treedt op 1 januari 2020 in werking en heeft onder andere gevolgen voor de ontslagmogelijkheden, de hoogte van de transitievergoeding, de oproepcontracten, payroll, de ketenregeling en de WW-premiedifferentiatie.

Inmiddels zijn veel organisaties volop bezig met de voorbereidingen op de WAB. Denkt u bij uw voorbereidingen ook aan het overgangsrecht bij bijvoorbeeld de transitievergoeding of oproepcontracten?

De komende dagen zal het overgangsrecht inclusief praktische tips ten aanzien van een aantal uiteenlopende onderwerpen uit het WAB-dossier besproken worden op ons Kennisportal. Houd ons Kennisportal dus in de gaten, zodat u weet wat u de komende maanden te doen staat.