De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Grensoverschrijdende detachering: gelijke arbeidsvoorwaarden voor gelijk werk op dezelfde locatie binnen handbereik!

Grensoverschrijdende detachering: gelijke arbeidsvoorwaarden voor gelijk werk op dezelfde locatie binnen handbereik!

Op 24 oktober 2017 berichtte ik u dat de Raad van Ministers van de Europese Unie een akkoord heeft bereikt over het voorstel tot herziening van de Detacheringsrichtlijn. De spreekwoordelijke bal lag vervolgens bij het Europees Parlement, de vraag was of ook zij akkoord zouden gaan met het voorstel. Uiteindelijk hebben de onderhandelaars van de lidstaten, het Europees Parlement en de Europese Commissie op 1 maart 2018 een principeakkoord bereikt over de herziening van de Detacheringsrichtlijn....
Leestijd 
Auteur artikel Jaleesa van den Hof
Gepubliceerd 23 maart 2018
Laatst gewijzigd 16 april 2018
 
Op 24 oktober 2017 berichtte ik u dat de Raad van Ministers van de Europese Unie een akkoord heeft bereikt over het voorstel tot herziening van de Detacheringsrichtlijn. De spreekwoordelijke bal lag vervolgens bij het Europees Parlement, de vraag was of ook zij akkoord zouden gaan met het voorstel. Uiteindelijk hebben de onderhandelaars van de lidstaten, het Europees Parlement en de Europese Commissie op 1 maart 2018 een principeakkoord bereikt over de herziening van de Detacheringsrichtlijn.

De uitwerking van het principeakkoord laat nog even op zich wachten. Wel is de verwachting uitgesproken dat de nieuwe richtlijn over ruim twee jaar in werking zal treden.

Met het principeakkoord is weer een stap richting de herziening van de Detacheringsrichtlijn. Enkel de formele goedkeuring van de Europese lidstaten en het Europese Parlement voor het principeakkoord ontbreekt nog. Zodra er meer informatie bekend is over het principeakkoord en/of het formele akkoord informeren wij u hier uiteraard over!