1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Internetconsultatie Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): heeft u de balans al opgemaakt?

Internetconsultatie Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): heeft u de balans al opgemaakt?

Op 9 april jl. heeft het kabinet in het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) een pakket aan maatregelen gepresenteerd. Maatregelen die onder meer betrekking hebben op flexibele arbeidsrelaties, payroll, het ontslagrecht en pensioen.
Leestijd 
Auteur artikel Frédérique Hoppers
Gepubliceerd 25 april 2018
Laatst gewijzigd 25 april 2018

Op 9 april jl. heeft het kabinet in het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) een pakket aan maatregelen gepresenteerd. Maatregelen die onder meer betrekking hebben op flexibele arbeidsrelaties, payroll, het ontslagrecht en pensioen. Voordat het wetsvoorstel (naar verwachting) voor de zomer naar de Raad van State gaat, vindt een internetconsultatie plaats, waarmee de gelegenheid wordt gecreëerd ook echt iets van het voorstel te mogen vinden en die feedback met het kabinet te delen. De arbeidsrecht- en pensioenadvocaten van Dirkzwager hebben het voorstel met bijzondere belangstelling bekeken en de mogelijkheid om feedback te geven met beide handen aangegrepen.

Onder meer vanuit de ervaring die zij in hun praktijk opdoen, hebben zij verschillende kanttekeningen geplaatst en vragen bij het voorstel geformuleerd. Hun feedback zal de komende dagen onderwerpsgewijs worden gedeeld met het kabinet. Op het kennisplatform van Dirkzwager zal deze feedback de komende dagen ook met u gedeeld worden. Niet alleen omdat wij het belangrijk vinden dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, maar hopelijk ook ter inspiratie voor eigen feedback op het voorstel! Die kan worden gegeven op de website van de Rijksoverheid.