1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Link social media en burn-outs?

Link social media en burn-outs?

Maandag 11 maart 2013 verschenen er op internet diverse berichten over het feit dat een burn-out tegenwoordig steeds vaker voorkomt op jongere leeftijd. Jonge mensen (de zogenoemde Y-generatie) worden steeds gevoeliger voor uitputting en overbelasting door factoren als onzekerheid, een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.In een artikel van BNR geeft Barbara Martens, oprichter van Gingermood Coachmatchers, aan dat de aanleiding hiervan is de blootstelling aan teveel stress. “Jongeren moete...
Leestijd 
Auteur artikel Marieke Hulstijn-Botter (uit dienst)
Gepubliceerd 12 maart 2013
Laatst gewijzigd 16 april 2018
Maandag 11 maart 2013 verschenen er op internet diverse berichten over het feit dat een burn-out tegenwoordig steeds vaker voorkomt op jongere leeftijd. Jonge mensen (de zogenoemde Y-generatie) worden steeds gevoeliger voor uitputting en overbelasting door factoren als onzekerheid, een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.

In een artikel van BNR geeft Barbara Martens, oprichter van Gingermood Coachmatchers, aan dat de aanleiding hiervan is de blootstelling aan teveel stress. “Jongeren moeten soms teveel ballen in de lucht houden, waardoor ze uitgeput en overbelast raken. De recessie speelt daarin een rol. Omdat mensen bang zijn hun baan kwijt te raken, werken ze langer door dan ze normaal zouden doen."
Sociale media zouden een belangrijke rol spelen bij deze ontwikkeling. “Als je veel succesvolle mensen om je heen hebt, voelt het al gauw alsof je het zelf minder doet." Over het algemeen worden op sociale media alleen de mooie dingen in het leven getoond en jonge mensen willen op de sociale media niet achterblijven bij mensen in hun sociale omgeving.

Het bovenstaande kan ook een aandachtspunt zijn voor werkgevers.