De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Weten we zeker dat … de bedrijfseconomische situatie bij een zuster- of moedervennootschap niet relevant is in een ontslagprocedure? (1)

Weten we zeker dat … de bedrijfseconomische situatie bij een zuster- of moedervennootschap niet relevant is in een ontslagprocedure?

In de Ontslagregeling staan diverse spelregels opgesomd die (onder andere) ingeval van ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen in acht genomen moeten worden. Daarbij is in een aantal gevallen ook specifiek aandacht besteed aan de concernsituatie. Hoewel in het kader van de eventuele herplaatsingsmogelijkheden wel naar het volledige concern gekeken moet worden, wordt ten aanzien van de voorvraag – of er een bedrijfseconomische noodzaak bestaat om tot verval van arbeidsplaatsen over te gaan...
Auteur artikelFrédérique Hoppers
Gepubliceerd04 augustus 2015
Laatst gewijzigd16 april 2018
Leestijd 
In de Ontslagregeling staan diverse spelregels opgesomd die (onder andere) ingeval van ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen in acht genomen moeten worden. Daarbij is in een aantal gevallen ook specifiek aandacht besteed aan de concernsituatie. Hoewel in het kader van de eventuele herplaatsingsmogelijkheden wel naar het volledige concern gekeken moet worden, wordt ten aanzien van de voorvraag – of er een bedrijfseconomische noodzaak bestaat om tot verval van arbeidsplaatsen over te gaan – in beginsel slechts gekeken naar de situatie bij de werkgever zelf.

We weten zeker!