De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Weten We Zeker dat... kleine werkgevers soms een lagere transitievergoeding mogen betalen?

Weten We Zeker dat... kleine werkgevers soms een lagere transitievergoeding mogen betalen?

De WWZ biedt aan kleine werkgevers (gemiddeld minder dan 25 werknemers) in een slechte financiele situatie de mogelijkheid om een fors lagere transitievergoeding te betalen. In artikel 24 van de Ontslagregeling staan hiervoor de voorwaarden opgesomd.Op grond van artikel 8 van de Regeling UWV Ontslagprocedure kan het UWV Werkbedrijf bij de ontslagaanvraag gelijk om een oordeel over de financiele omstandigheden worden gevraagd. Met andere woorden: het UWV Werkbedrijf kan worden verzocht te beve...
Auteur artikelFrédérique Hoppers
Gepubliceerd02 juni 2015
Laatst gewijzigd16 april 2018
Leestijd 
De WWZ biedt aan kleine werkgevers (gemiddeld minder dan 25 werknemers) in een slechte financiele situatie de mogelijkheid om een fors lagere transitievergoeding te betalen. In artikel 24 van de Ontslagregeling staan hiervoor de voorwaarden opgesomd.

Op grond van artikel 8 van de Regeling UWV Ontslagprocedure kan het UWV Werkbedrijf bij de ontslagaanvraag gelijk om een oordeel over de financiele omstandigheden worden gevraagd. Met andere woorden: het UWV Werkbedrijf kan worden verzocht te bevestigen dat deze werkgever een zodanig slechte financiele situatie heeft, dat voor de berekening van de transitievergoeding diensttijd vóór 1 mei 2013 buiten beschouwing mag worden gelaten. Daarmee voorkomt een werkgever wellicht discussies achteraf.

Daarnaast hoeven kleine werkgevers het overgangsrecht voor oudere werknemers (welk overgangsrecht resulteert in een hogere vergoeding) niet te respecteren.

We weten zeker!