Zoeken
  1. Weten We Zeker dat…voor BBL-leerlingen de ketenregeling niet geldt?

Weten We Zeker dat…voor BBL-leerlingen de ketenregeling niet geldt?

Weten We Zeker dat…voor BBL-leerlingen de ketenregeling niet geldt?Arbeidsovereenkomsten die zijn aangegaan in verband met een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) zijn uitgezonderd van de ketenregeling. Dit betekent dat een werkgever met een BBL-leerling meer dan drie tijdelijke contracten mag aangaan en ook voor een langere periode dan 24 maanden. Hij hoeft dus geen rekening te houden met de ketenregeling. We weten zeker!Let als werkgever wel goed op indien de werknemer na het afronden van zij...
Artikel | 12 mei 2015 | Anique Sauvé

Weten We Zeker dat…voor BBL-leerlingen de ketenregeling niet geldt?


Arbeidsovereenkomsten die zijn aangegaan in verband met een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) zijn uitgezonderd van de ketenregeling. Dit betekent dat een werkgever met een BBL-leerling meer dan drie tijdelijke contracten mag aangaan en ook voor een langere periode dan 24 maanden. Hij hoeft dus geen rekening te houden met de ketenregeling. We weten zeker!


Let als werkgever wel goed op indien de werknemer na het afronden van zijn BBL-opleiding bij u in dienst blijft. Het is namelijk discutabel of u dan opnieuw drie tijdelijke contracten mag aangaan of dat de voorgaande BBL-contracten toch ‘meetellen’. Hetzelfde geldt voor de situatie dat de werknemer voor het starten van zijn BBL-opleiding reeds bij u in dienst was. Tellen deze voorgaande contracten dan mee?