De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Weten We Zeker dat...een werknemer terug mag komen op zijn instemming met de opzegging van zijn arbeidsovereenkomst of een gesloten beëindigingsovereenkomst?

Weten We Zeker dat...een werknemer terug mag komen op zijn instemming met de opzegging van zijn arbeidsovereenkomst of een gesloten beëindigingsovereenkomst?

Bij arbeidsovereenkomsten die beëindigd worden na 1 juli 2015 heeft een werknemer twee weken bedenktijd, waarin hij mag terugkomen op zijn instemming met de opzegging, dan wel de gesloten beëindigingsovereenkomst. De werknemer mag dit doen zonder opgaaf van redenen. Dit geldt ook wanneer de werknemer werd bijgestaan door een deskundige en goed heeft kunnen nadenken over de consequenties van het eindigen van zijn arbeidsovereenkomst. De werkgever dient de werknemer wel binnen twee dagen schrif...
Leestijd 
Auteur artikel Carolina Buddingh
Gepubliceerd 24 april 2015
Laatst gewijzigd 16 april 2018
 
Bij arbeidsovereenkomsten die beëindigd worden na 1 juli 2015 heeft een werknemer twee weken bedenktijd, waarin hij mag terugkomen op zijn instemming met de opzegging, dan wel de gesloten beëindigingsovereenkomst. De werknemer mag dit doen zonder opgaaf van redenen. Dit geldt ook wanneer de werknemer werd bijgestaan door een deskundige en goed heeft kunnen nadenken over de consequenties van het eindigen van zijn arbeidsovereenkomst. De werkgever dient de werknemer wel binnen twee dagen schriftelijk te wijzen op de bedenktermijn, bij gebreke waarvan een bedenktermijn van drie weken geldt. De bedenktermijn geldt niet ongeclausuleerd: de werknemer kan hier één keer per zes maanden gebruik van maken.