Zoeken
  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. WW aanvragen in woonland

WW aanvragen in woonland

Grensarbeiders die werkloos worden dienen een werkloosheidsuitkering aan te vragen in het land waar zij woonachtig zijn. Deze regel is op zich niet nieuw en kwam al eerder ter sprake op deze kennispagina. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gevestigd te Straatsburg heeft dit gisteren bevestigd.Dit betekent dat Nederlanders die in Duitsland wonen geen beroep (meer) kunnen doen op WW in Nederland, maar een uitkering in Duitsland moeten aanvragen. Deze uitkering is in beginsel lager dan...
Auteur artikelRenate Peijs-Schoester (uit dienst)
Gepubliceerd12 april 2013
Laatst gewijzigd16 april 2018
Leestijd 
Grensarbeiders die werkloos worden dienen een werkloosheidsuitkering aan te vragen in het land waar zij woonachtig zijn. Deze regel is op zich niet nieuw en kwam al eerder ter sprake op deze kennispagina. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gevestigd te Straatsburg heeft dit gisteren bevestigd.

Dit betekent dat Nederlanders die in Duitsland wonen geen beroep (meer) kunnen doen op WW in Nederland, maar een uitkering in Duitsland moeten aanvragen. Deze uitkering is in beginsel lager dan de WW in Nederland.