Zoeken
Tony van Wijk
Artikel printen

Seminars Aanbestedingsrecht

Dirkzwager organiseert voor inkopers vijf lunchseminars over het aanbesteden van verschillende diensten. Deze lunchseminars zijn in een reeks te volgen maar ook los van elkaar.

Tony van Wijk Advocaat - Partner - Overheid & vastgoed of bel met 024 381 31 59
Gepubliceerd18 november 2019
Laatst gewijzigd19 november 2019

De vakgroep Aanbestedingsrecht heeft een interessant programma ontwikkeld om in kort tijdbestek onder genot van een lunch bijgepraat te worden over een specifiek en actueel aanbestedingsrechtelijk onderwerp.

De volgende vijf lunchseminars staan op het programma:

Jaarlijks seminar Actualiteiten Aanbestedingsrecht

Bovendien vindt in februari ook ons gebruikelijk seminar Actualiteiten Aanbestedingsrecht plaats in het Van der Valk hotel te Lent. Tijdens dit seminar wordt alle relevante jurisprudentie behandeld. Daarbij gaan we onder andere in op rechtsverwerking/ Grossmann-jurisprudentie, onderaanneming en de verificatieplicht. Dit is slechts een kleine greep uit de onderwerpen die aan bod komen. Meer informatie over dit seminar vindt u op de Eventpagina.

U kunt kosteloos deelnemen aan deze seminars.

Wilt u meer (inhoudelijke) informatie over de seminars Aanbestedingsrecht? Neem dan contact op met advocaat Overheid & Vastgoed Tony van Wijk.

Over de auteur

Advocaat & partner aanbestedings- en bouwrecht. Zijn cliënten zijn met name gemeenten, waterschappen, waterbedrijven, netbeheerders, universiteiten en zorginstellingen. Daarnaast staat hij ook regelmatig bedrijven bij, waaronder (ICT-)leveranciers en aannemers.

Lees meer over Tony

Door anderen gelezen

RAW-bestek: verbod op negatieve bedragen maar wel een bestekspost korting!?

Artikel - Tony van Wijk - 13 maart 2019

Grote broker-aanbesteding inhuur personeel rechtmatig

De Bossche kort gedingrechter heeft op 16 oktober 2019 geoordeeld dat een ‘broker-aanbesteding’ voor inhuur personeel niet in strijd is met het aanbestedingsrecht. De aanbesteding betreft een raamovereenkomst met één partij (een ‘Managed Service Provider’) met een totale waarde van € 125 miljoen. Volgens de rechter stelt een marktpartij ten onrechte dat aldus op onrechtmatige wijze het grootste deel van de opdracht feitelijk niet zou worden aanbesteed dan wel de criteria onvoldoende transparant zouden zijn.

Artikel - Tony van Wijk - 21 oktober 2019

De motiveringsplicht bij aanbestedingen

In een kort geding voor de Rotterdamse rechtbank speelde de vraag of twee waterschappen, die tezamen hadden aanbesteed, een afwijzing van een inschrijving (van KPN) voldoende hadden gemotiveerd. Die motivering bestond in feite uit één ‘kale’ mededeling: KPN had niet de laagste prijs (het gunningscriterium). De waterschappen meldden niets over de prijs van de winnaar of over de plaats van KPN in de rangorde.

Publicatie - Frank Cornelissen - 5 juli 2019

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis