Voorwaardelijk civielrechtelijk bestuursverbod / annotatie JOR
Verschenen in JOR 2023/61: annotatie betreffende de (on)mogelijkheid om een civielrechtelijk bestuursverbod voorwaardelijk op te leggen, geschreven door onze specialist Daan Baas.
Verschenen in JOR 2023/61: annotatie betreffende de (on)mogelijkheid om een civielrechtelijk bestuursverbod voorwaardelijk op te leggen, geschreven door onze specialist Daan Baas.
In deze nieuwe Zorgpodcast gaan onze specialisten Ralph Tak en Charlotte Perquin-Deelen nader in op "resultaatgericht beschikken", mede naar aanleiding van recente jurisprudentie én het nieuwe wetsvoorstel. Wat is resultaatgericht beschikken eigenlijk? Wat zegt recente jurisprudentie? En wat wijzigt er als het wetsvoorstel wet zou worden? U weet het antwoord op deze en meer vragen na het luisteren van deze Zorgpodcast.
Een werknemer steelt veelvuldig tijd van zijn werkgever. Met andere woorden: hij maakt zich schuldig aan dagdieverij. Hoe zit dat? Wat doet deze werknemer, of juist niet? En wat voor consequenties heeft dit? In de podcast ‘Uitgewerkt!’ behandelen de arbeidsrechtadvocaten van Dirkzwager spraakmakende en interessante uitspraken of thema’s op een toegankelijke manier. Ditmaal centraal: dagdieverij.
Twee werknemers komen te laat. Ieder bij een andere werkgever, maar aan beiden wordt een ontslag op staande voet verleend. De klantenservicemedewerkster is terecht ontslagen, de kok niet, hoe zit dat? Waarom is de ontslagbrief zó belangrijk en wat moet erin staan? In de podcast ‘Uitgewerkt!’ behandelen de arbeidsrechtadvocaten van Dirkzwager spraakmakende en interessante uitspraken of thema’s op een toegankelijke manier. Ditmaal centraal: te laat komen op het werk.
Verschenen in de JOR: annotatie betreffende de toepasselijkheid van het enquêterecht binnen het primair onderwijs, geschreven door onze specialist Charlotte Perquin-Deelen.
In het Tijdschrift voor Agrarisch Recht is een artikel van Jeroen Niederer gepubliceerd over geurhinder en veehouderijen. bevat een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, beleid en rechtspraak van de afgelopen twee jaren.
In deze bijdrage zijn op hoofdlijnen de belangrijkste maatregelen uit het Belastingplan 2021 en Overige Fiscale Maatregelen 2021 opgenomen.
In de Tender nieuwsbrief bespreken Tony van Wijk en Iris Neddaoui-Docter verschillende vragen over de verificatieplicht in aanbestedingsprocedures.
De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 24 december 2019 (ECLI:NL:RVS:2019:4422) een belangrijke uitspraak gedaan over een van de kernbegrippen in de Wet openbaarheid van bestuur (‘Wob’): het begrip ‘emissies in het milieu’ of ‘emissiegegevens’. Voor emissiegegevens geldt onder de Wob een bijzonder, ruimhartig openbaarmakingsregime.
De JOR heeft een commentaar van Sjaak van der Heul gepubliceerd bij een staatssteunarrest van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
Proportionaliteitsbeginsel, risico- en aansprakelijkheidsverdeling, laagste prijs, proportionaliteit uitvoeringseisen, raamovereenkomst, transparantiebeginsel, heraanbesteding, zorgvuldigheidsbeginsel, Grossmann