1. Home
  2. Kennis

Onze kennis Sterker door kennis

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.
4 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 12

Publicatie: Handboek Semipubliek Ondernemingsrecht

Recent verscheen het Handboek Semipubliek Ondernemingsrecht als deel 183 in de Serie vanwege het Van der Heijden Instituut. Onze specialisten Louis Houwen, Charlotte Perquin-Deelen en Robert Andes (secr.) vormen de redactie van dit Handboek

Publicatie Charlotte Perquin-Deelen in Tijdschrift Conflicthantering

Bij het nemen van besluiten spelen onbewuste mentale processen een rol waarbij we door onszelf worden misleid. Vooral biases − denkfouten die bijna altijd voortkomen uit het onbewuste − beïnvloeden onze besluitvorming. Wat zijn die biases, en hoe kunnen rechters, advocaten en mediators kennis hiervan inzetten bij hun eigen besluitvormingsprocessen en die van partijen? In een recente publicatie in Tijdschrift Conflicthantering (2023/3) gaat Charlotte Perquin-Deelen hier op in

Pensioengevolgen bij uitdiensttreding

In het vakblad Salaris Rendement is een artikel van pensioenadvocaat Frédérique Hoppers verschenen, met belangrijke pensioenaandachtspunten bij uitdiensttreding van een werknemer: “Alarmbellen bij de uitdiensttreding”.

Boetebedingen in huurcontracten

In veel huurcontracten komen boetebedingen voor. Denk bijvoorbeeld aan de boete bij onderverhuur van woonruimte in het ROZ-model 2017. Het onverkort toepassen van deze boetebedingen kan in de praktijk problematisch zijn, omdat de rechter het boetebeding soms kan vernietigen of het boetebedrag kan matigen.

Opzegging van duurovereenkomsten en de redelijkheid en billijkheid

Naar aanleiding van het arrest van de Hoge Raad (HR 2 februari 2018, ECLI:NL:HR:2018:141 NJ 2018/98) worden de overwegingen van de Hoge Raad over de opzegbaarheid van duurovereenkomsten besproken. Hoe moet de onderhavige beëindingsclausule beschouwd worden? Wat is het onderscheid tussen duuroverkomsten voor onbepaalde tijd en kunnen partijen de rol van redelijkheid en billijkheid wegcontracteren?