1. Home
  2. Kennis

Onze kennis Sterker door kennis

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.
7 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 9

Kantonrechter oordeelt in lijn met Acantus-arrest bij derde-expolitant van WKO-installatie

Rechtbank Midden-Nederland heeft recentelijk in lijn met het Acantus-arrest geoordeeld dat de kapitaals- en onderhoudskosten van een WKO-installatie in een complex niet als servicekosten bij de huurder in rekening mogen worden gebracht. Dit geldt volgens de kantonrechter ook in het geval van een derde-exploitant. De kantonrechter veroordeelt de verhuurder tot het vergoeden van de kapitaals- en onderhoudskosten zoals overeengekomen tussen de huurder en de derde-exploitant.

Netbeheerder mag kosten in rekening brengen voor een tracéstudie.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven bevestigt dat een netbeheerder bij de realisatie van een maatwerkaansluiting kosten voor een tracéstudie in rekening mag brengen. Deze kosten maken geen onderdeel uit van de kosten voor het opstellen van de offerte.

Cable pooling zon en wind

Als het hard waait dan schijnt de zon meestal niet, en omgekeerd. Exploitanten van zonneparken en windparken die dicht bij elkaar staan kunnen vanaf nu gebruik maken van dezelfde aansluiting. Dat bespaart de exploitant geld. Daarnaast zorgt het voor een betere benutting van het elektriciteitsnet.

SDE+ aanvraag zonprojecten: najaarsronde 2019

Duurzame energieprojecten zijn zonder subsidie nog niet rendabel. Jaarlijks is daarom veel geld beschikbaar aan subsidie. Voor de grotere projecten kun je bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een SDE+ subsidie aanvragen. SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energie. De SDE+ subsidie vergoedt gedurende een aantal jaren het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en die van duurzame (groene) energie. Hoelang een project subsidie krijgt, is afhankelijk van de toegepaste technologie. Voor zon is het 15 jaar.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) 2019

Duurzame energieprojecten zijn zonder subsidie nog niet rendabel. Jaarlijks is daarom veel geld beschikbaar aan subsidie. Voor de grotere projecten kun je bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een SDE+ subsidie aanvragen. SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energie. De SDE+ subsidie vergoedt gedurende een aantal jaren het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en die van duurzame (groene) energie. Hoelang een project subsidie krijgt, is afhankelijk van de toegepaste technologie. Voor zon en wind is het 15 jaar.

Startups: Welke rechtsvorm kies ik? (2)

De keuze voor een personenvennootschap of een BV is vaak gedreven door fiscale motieven (geld) en vanwege het verschil qua (persoonlijke) aansprakelijkheid. Een goede afweging van deze aspecten maakt dat je een rechtsvorm kiest die bij jouw privé- en werksituatie past.

Compensatievergoeding ook bij enkelvoudige kabelverbinding

Een standaardaansluiting heeft twee kabelverbindingen. Als bij een standaardaansluiting een van de kabels vanwege onderhoud of een storing uit bedrijf is, dan leidt dat in de regel niet tot uitval van de energievoorziening. De elektriciteit kan vaak via de niet-gestoorde kabel geleverd blijven. Regelmatig wordt er bij wind- en zonneparken gekozen voor een enkelvoudige kabelverbinding. Een dergelijke aansluiting heeft geen storingsreserve. Deze aansluiting is een stuk goedkoper. Bij besluit van 18 april 2018 heeft de ACM beslist dat de netbeheerder ook gehouden is de wettelijke compensatievergoeding uit te betalen bij een enkelvoudige kabelverbinding, zelfs als de klant daar contractueel van afziet.