

Onze kennis Sterker door kennis
Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.
Valerie van Engelenburg-Sijberden publiceert artikel in het vakblad Financiële Planning
Wat is de toegevoegde waarde van een aandeelhoudersovereenkomst? Lees er meer over in het artikel van advocaat Valerie van Engelenburg-Sijberden.
Boetebedingen in huurcontracten
In veel huurcontracten komen boetebedingen voor. Denk bijvoorbeeld aan de boete bij onderverhuur van woonruimte in het ROZ-model 2017. Het onverkort toepassen van deze boetebedingen kan in de praktijk problematisch zijn, omdat de rechter het boetebeding soms kan vernietigen of het boetebedrag kan matigen.
Opvolgende huurovereenkomsten woonruimte voor bepaalde tijd: mag dat wel of niet?
Op 15 januari 2019 heeft het Hof ’s-Hertogenbosch een opvallende uitspraak gedaan. Het hof heeft overwogen dat een reguliere huurovereenkomst woonruimte voor bepaalde tijd kan worden opgevolgd door een tweede reguliere huurovereenkomst woonruimte voor bepaalde tijd.
Naar een meer rechtvaardige, efficiënte en internationale benadering van de ‘battle of forms’ bij commerciële contracten
Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing op commerciële contracten?
Schadevergoeding na opzegging toelatingsovereenkomst chirurg
Annotatie bij Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 17-07-2018, ECLI:NL:GHSHE:2018:3125
Opzegging van duurovereenkomsten en de redelijkheid en billijkheid
Naar aanleiding van het arrest van de Hoge Raad (HR 2 februari 2018, ECLI:NL:HR:2018:141 NJ 2018/98) worden de overwegingen van de Hoge Raad over de opzegbaarheid van duurovereenkomsten besproken. Hoe moet de onderhavige beëindingsclausule beschouwd worden? Wat is het onderscheid tussen duuroverkomsten voor onbepaalde tijd en kunnen partijen de rol van redelijkheid en billijkheid wegcontracteren?