1. Home
  2. Kennis

Onze kennis Sterker door kennis

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.
3 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 38

Copyright protection in the Netherlands

Copyright enforcement in the Netherlands is fairly easy. In this article, we explain the possibilities of obtaining an EU-wide injunction in the Netherlands.

Design gekopieerd? Dirkzwager advocaten

Het kopiëren van design kan een inbreuk op meerdere intellectuele eigendomsrechten opleveren. Wanneer is een design juridisch gezien gekopieerd?

Auteursrecht van de architect in een project

Welke auteursrechten heeft de architect als deze in een project betrokken is? Hoe ver strekt dat recht, bijv. bij uitbreiding van het ontwerp?

Auteursrecht op software

Software kan worden beschermd door verschillende rechten van intellectueel eigendom, waaronder auteursrecht. Wat houdt dit in?

Klankmerk beschermd? Klik, pssshhhhh....

Op 7 juli 2021 heeft het Gerecht van de Europese Unie voor het eerst een uitspraak over een klankmerk; is dit onderscheidend genoeg?

Inbreuk op merkrechten outdoor artikelen?

Wanneer is sprake van inbreuk op merkrechten op outdoor artikelen, meer in het bijzonder onderdelen daarvan? Wij bespreken een recente rechtszaak

Slogan registreren?

Slogans kunnen op verschillende manieren beschermd worden. Een recente uitspraak over Oatly’s slogan werpt mogelijk nieuw licht op registreerbaarheid!

Verwarringsgevaar tussen merken?

De belangrijkste toets onder het merkrecht is, of bij het in aanmerking nemende publiek er verwarringsgevaar aanwezig is tussen twee merken. Hoe pakt dat uit bij deze twee beeldmerken?

Wat is 'normaal merkgebruik' op internet?

Een geregistreerd merk moet na 5 jaar 'normaal' gebruikt worden. Wanneer is daar sprake van op internet, met name op websites, adwords reclame en doorlinks?

1 2 3 4