1. Home
  2. Kennis

Onze kennis Sterker door kennis

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.
2 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 14

Pensioen en korting WW

Met enige regelmaat wordt er geprocedeerd tussen het UWV en een WW-gerechtigde over de korting die het UWV heeft toegepast op een WW-uitkering vanwege een ontvangen (pre)pensioenuitkering. Begin deze maand heeft de rechtbank Noord-Holland hierover een opvallende uitspraak gewezen. In dit artikel vindt u een analyse en nuancering van de uitspraak.

Nadere memorie van antwoord WAB: WW-premiedifferentiatie

Naar aanleiding van de nadere memorie van antwoord bij het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (WAB) zijn de afgelopen dagen al verschillende onderwerpen uit het WAB-dossier (payroll en pensioen, de aanpassing van de transitievergoeding, oproepkrachten, verruiming van de ketenregeling en tot slot invoering van de cumulatiegrond) aan bod gekomen. In dit laatste artikel zullen de ontwikkelingen rondom de WW-premiedifferentiatie centraal staan.

Nadere memorie van antwoord WAB: invoering van de cumulatiegrond

Naar aanleiding van de nadere memorie van antwoord bij het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (WAB) zijn de afgelopen dagen al verschillende onderwerpen uit het WAB-dossier (payroll en pensioen, de aanpassing van de transitievergoeding,oproepcontracten en verruiming van de ketenregeling) aan bod gekomen. In dit artikel zullen de ontwikkelingen rondom de invoering van de cumulatiegrond (i-grond) centraal staan.

Nadere memorie van antwoord WAB: verruiming van de ketenregeling

In aanloop naar de plenaire behandeling van het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (WAB) hebben wij de afgelopen dagen over een reeks van onderwerpen uit het WAB-dossier (payroll en pensioen, de aanpassing van de transitievergoeding en oproepkrachten) artikelen gepubliceerd op ons Kennisportal. Vandaag is het de beurt aan de verruiming van de ketenregeling.

Enkele vragen bij de compensatieregeling transitievergoeding langdurig arbeidsongeschikte werknemers

De compensatie van de transitievergoeding voor langdurig arbeidsongeschikte werknemers heeft de gemoederen lange tijd bezig gehouden. Het wetsvoorstel daterend van 20 maart 2017 werd op 10 juli 2018 door de Eerste Kamer aangenomen en treedt op 1 april 2020 in werking. Met de wet en de nadere uitwerking in de hand zou er dus voldoende duidelijkheid moeten bestaan over de compensatie die werkgevers kunnen ontvangen, maar is dat ook zo?

De WAB Dicht Door!

- Dichter bij de WAB: WAB dichterbij? -

De motiveringseis blijkt zware dobber

De motiveringseis voor het aangaan van een concurrentiebeding bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd blijkt een strenge toets te zijn. Bij een concurrentiegevoelige functie kan het daarom verstandig zijn om direct een vast contract aan te bieden.Artikel 7:653 BWSinds 1 januari 2015 geldt dat een werknemer in beginsel alleen bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan worden gebonden door een concurrentiebeding. Op deze regel geldt een uitzondering. Indien zwaarwegende bedrijf...

Weten we zeker dat … in de Ontslagregeling niets geregeld is over de berekening van anciënniteit na overgang van onderneming?

In de Beleidsregels van het UWV WERKbedrijf die golden vóór de inwerkingtreding van de WWZ was expliciet opgenomen dat bij het bepalen van de ontslagvolgorde (toepassing van het afspiegelingsbeginsel) ook rekening moest worden gehouden met het dienstverband bij een eerdere werkgever die in het kader van de overgang van onderneming als vervreemdende partij kon worden aangemerkt. Zo’n bepaling komt niet terug in de Ontslagregeling. Het is niet duidelijk of de minister hiermee beoogd heeft af te...

De terugkeerregeling bij overgang van onderneming

Tussen de vervreemdende partijen, de overnemende partij en een werknemer is een terugkeerregeling overeengekomen. De regeling houdt in dat de overnemende partij gedurende een periode van 18 maanden na de overname de arbeidsovereenkomst met werknemer kan ontbinden indien de resultaten niet naar verwachting zijn. Indien de overnemende partij overgaat tot ontbinding, is (een van) de vervreemder(s) verplicht om de werknemer een arbeidsovereenkomst aan te bieden.Na ruim drie maanden na de overgang...

1 2