1. Home
  2. Kennis

Onze kennis Sterker door kennis

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.
2 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 5

Aandachtspunten bij fusies en overnames in de zorg: overgang vergunningen

Bij fusies en overnames in de zorgsector komt veel kijken. Sectorspecifieke regels stellen partijen voor tal van specifieke juridische vraagstukken en uitdagingen. In de blogreeks ‘Aandachtspunten bij fusies en overnames in de zorg’ gaan wij in op specifieke aspecten die spelen bij fusies en overnames in de zorgsector. Dit artikel van de artikelenreeks ‘Aandachtspunten bij fusies en overnames in de zorg’ gaat over de overgang van vergunningen.

Aandachtspunten bij samenwerkingsverbanden in de zorg: verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid

Ontwikkelingen in het zorglandschap, zoals de veranderende zorgvraag en meervoudige zorgbehoeften, noodzaken zorgaanbieders om meer en efficiënter samen te werken. Bij het vormgeven en inrichten van een samenwerkingsverband worden de samenwerkingspartners voor tal van uitdagingen en vraagstukken gesteld. Niet alleen moet er een geschikte samenwerkingsvorm (contractueel samenwerkingsverband of een gezamenlijke juridische entiteit) worden gekozen, ook ten aanzien van de positie van patiënten, medewerkers, privacy en intellectueel eigendom moeten er keuzes worden gemaakt. Dit artikel van de artikelenreeks ‘Aandachtspunten bij samenwerkingsverbanden in de zorg’ gaat over de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de samenwerkingspartners.

Het nut van een eigendomsvoorbehoud

Vaak wordt gedacht, dat de eigendom van goederen pas overgaat op het moment dat de koper betaalt. Dit is echter niet het geval, een koper van goederen wordt normaal gesproken al eigenaar hiervan op het moment van levering. Ook als de koopsom nog niet of niet helemaal is betaald. Als de koper vervolgens de rekening niet betaalt, dan staat de verkoper met lege handen. Hij is de goederen kwijt.Met een eigendomsvoorbehoud voorkomt de verkoper dat de koper eigenaar wordt zonder te betalen. Op gron...

Marieke van Dongen over eigendomsvoorbehoud in BV Rendement

Marieke van Dongen heeft voor het tijdschrift BV Rendement (juli/augustus 2010) een artikel geschreven over het praktische nut en de reikwijdte van een eigendomsvoorbehoud. Het artikel is hier na te lezen.

Op briefpapier verwijzen naar forumkeuzebeding in algemene voorwaarden

Veel algemene voorwaarden bevatten een zogenaamd forumkeuzebeding waarin een bevoegde rechter wordt aangewezen voor de beslechting van geschillen. In de zogenaamde EEX-Verordening (dit is een Europese Verordening) is bepaald dat voor het aannemen van een geldige forumkeuze vereist is dat er een overeenkomst tot aanwijzing van een bevoegde rechter is gesloten. Een dergelijke overeenkomst tot aanwijzing kan slechts worden aangenomen indien partijen over de aanwijzing van de bevoegde rechter wil...