1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Langer zwangerschapsverlof bij een meerling

Langer zwangerschapsverlof bij een meerling

Een vrouwelijke werkneemster heeft in verband met haar bevalling recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof. Het zwangerschapsverlof duurt zes weken, het bevallingsverlof minimaal tien weken.Langer verlof bij zwangerschap meerlingInmiddels (sinds 1 april 2016) geldt voor werkneemsters die zwanger zijn van een meerling dat het zwangerschapsverlof wordt verlengd. Een werkneemster die zwanger is van een meerling heeft vanaf tien weken voor de uitgerekende datum recht op zwangerschapsverlof (in...
Leestijd 
Auteur artikel Marieke Hulstijn-Botter (uit dienst)
Gepubliceerd 30 september 2016
Laatst gewijzigd 16 april 2018
Een vrouwelijke werkneemster heeft in verband met haar bevalling recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof. Het zwangerschapsverlof duurt zes weken, het bevallingsverlof minimaal tien weken.

Langer verlof bij zwangerschap meerling

Inmiddels (sinds 1 april 2016) geldt voor werkneemsters die zwanger zijn van een meerling dat het zwangerschapsverlof wordt verlengd. Een werkneemster die zwanger is van een meerling heeft vanaf tien weken voor de uitgerekende datum recht op zwangerschapsverlof (in plaats van zes weken). Zij heeft de mogelijkheid om tien tot acht weken voor de uitgerekende datum met verlof te gaan. Het verlof dient uiterlijk acht weken voor de uitgerekende datum in te gaan.

Bevallingsverlof bij een meerling

Het bevallingsverlof voor werkneemsters die zijn bevallen van een meerling is gelijk aan het bevallingsverlof voor vrouwen die zijn bevallen van één kind, namelijk tien weken.

Ook bij een meerling geldt dat indien de kinderen te vroeg worden geboren, het gemiste zwangerschapsverlof kan worden opgeteld bij het bevallingsverlof. Echter, dit kan alleen als het zwangerschapsverlof minder dan zes weken heeft geduurd. Indien het zwangerschapsverlof langer heeft geduurd dan zes weken, kunnen de gemiste dagen niet bij het bevallingsverlof worden opgeteld.

Kijk voor meer relevante artikelen ook op: "Het voedingsrecht van de jonge werkende moeder" en "Hoe lang heb ik recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof?"