1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Prinsjesdag 2018 - voorgestelde belastingmaatregelen

Prinsjesdag 2018 - voorgestelde belastingmaatregelen

Op dinsdag 18 september, Prinsjesdag 2018, is het Belastingplan 2019 bekend gemaakt. In deze bijdrage worden de belangrijkste maatregelen uit het belastingplan besproken.
Leestijd 
Auteur artikel Robert de Vries
Gepubliceerd 19 september 2018
Laatst gewijzigd 19 september 2018

Op dinsdag 18 september, Prinsjesdag 2018, is het Belastingplan 2019 bekend gemaakt. In deze bijdrage worden de belangrijkste maatregelen uit het belastingplan besproken. Het Belastingplan 2019 bevat een groot aantal maatregelen uit het regeerakkoord en daarnaast zijn de Europese maatregelen die in de Nederlandse wet dienen te worden geïmplementeerd als gevolg van de Anti-Tax Avoidance Directive deel 1 (‘ATAD1’) opgenomen.

Het wetgevingspakket in het Belastingplan 2019 dient nog te worden goedgekeurd door het Nederlandse Parlement (Eerste en Tweede Kamer) en kan dus nog aan verandering onderhevig zijn.

Wij hebben de maatregelen in deze bijdrage over de volgende onderwerpen verdeeld:

1. Vennootschapsbelasting
2. Bronbelastingen
3. Inkomstenbelasting
4. Loonbelasting
5. Omzetbelasting
6. Overige maatregelen

Indien u naar aanleiding van één of meerdere maatregelen vragen heeft of als u meer gedetailleerde informatie wenst, dan kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Dirkzwager. Indien u geen vaste contactpersoon heeft, dan vindt u op de laatste pagina’s van dit document de contactgegevens van onze fiscale specialisten.

Bekijk onze bijdrage