1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Prinsjesdag 2019 - voorgestelde belastingmaatregelen

Prinsjesdag 2019 - voorgestelde belastingmaatregelen

Op dinsdag 17 september, Prinsjesdag 2019, is het Belastingplan 2020 bekend gemaakt. In deze bijdrage worden de belangrijkste maatregelen uit het Belastingplan besproken.
Leestijd 
Auteur artikel Cuno Wittrock
Gepubliceerd 18 september 2019
Laatst gewijzigd 18 september 2019

Op dinsdag 17 september, Prinsjesdag 2019, is het Belastingplan 2020 bekend gemaakt. In deze bijdrage worden de belangrijkste maatregelen uit het Belastingplan 2020 en andere verwachte regelgeving besproken. Vanwege de onderlinge samenhang zijn tevens de Europese maatregelen, die in de Nederlandse wet dienen te worden geïmplementeerd als gevolg van de Anti-Tax Avoidance Directive deel 2 (‘ATAD2’) en Mandatory Disclosure Directive (DAC6), opgenomen.

Het wetgevingspakket in het Belastingplan 2020 dient nog te worden goedgekeurd door het Nederlandse Parlement (Eerste en Tweede Kamer) en kan dus nog aan verandering onderhevig zijn.

Wij hebben de maatregelen in deze bijdrage over de volgende onderwerpen verdeeld:

1. Vennootschapsbelasting
2. Bronbelastingen
3. Inkomstenbelasting
4. Loonbelasting
5. Omzetbelasting
6. Overdrachtsbelasting / Verhuurderheffing
7. Overige maatregelen

Indien u naar aanleiding van één of meerdere maatregelen vragen heeft of als u meer gedetailleerde informatie wenst, dan kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Dirkzwager. Indien u geen vaste contactpersoon heeft, dan vindt u op de laatste pagina’s van dit document de contactgegevens van onze fiscale specialisten.

Bekijk onze bijdrage