1. Home
  2. Kennis
  3. Podcasts
  4. Integriteit op de werkvloer: de vertrouwenspersoon
Podcast

Integriteit op de werkvloer: de vertrouwenspersoon

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich gehoord voelen wanneer zij zich geconfronteerd zien met ongewenste omgangsvormen of andere integriteitsschendingen? In deze podcast gaan arbeidsrechtadvocaten Maaike de Jonge en Dennis Hut samen met Sonja Jansen (gecertificeerd vertrouwenspersoon) in op de rol van de vertrouwenspersoon binnen organisaties, staan zij stil bij nut en noodzaak van het aanstellen een vertrouwenspersoon en wordt vooruitgeblikt op de aanstaande wettelijke verplichtstelling.

Luistertijd: 28:07 minuten
Auteur podcast Dennis Hut
Gepubliceerd 11 juli 2023
Laatst gewijzigd 12 juli 2023

Podcastbeschrijving

Gerelateerde events


4 december 2023

Webinar Integriteit en de beoordelingscommissie

Vrijwel iedere aanbestedings-, inkoop- of andere selectieprocedure met kwalitatieve criteria kent een beoordelingscommissie. De integriteit van die commissie, haar leden en procedures zijn van groot belang. Wet- en regelgeving bieden weinig handvatten. In de Aanbestedingswet 2012 komt de beoordelingscommissie niet eens voor.


5 december 2023

HR-Integriteitssessie 2023

Integriteitskwesties op de werkvloer, elke organisatie krijgt er vroeg of laat mee te maken. Pestgedrag, discriminatie, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, fraude, belangenverstrengeling, vertrouwelijkheidsschendingen, en wangedrag in privétijd zijn slechts enkele voorbeelden. In een tijd waarin integriteit hoog op de maatschappelijke agenda staat, is het essentieel voor HR-professionals om te begrijpen hoe ze kunnen inspelen op deze uitdagingen en welke rol ze hierbij spelen.

Bekijk alle events

Gerelateerde kennis

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 52

Cross-border employment: Het toepasselijke arbeidsrecht in geval van grensoverschrijdend werken

Op het moment dat een werknemer vanuit het buitenland in Nederland komt werken en vice versa, rijst de vraag welk arbeidsrecht in dat geval van toepassing is. Zo kun je te maken krijgen met verschillende regels uit verschillende landen. In dit artikel wordt uitgelegd welk arbeidsrecht moet worden toegepast bij grensoverschrijdend werken (binnen de EU).

Werknemer of zelfstandige: de kwalificatievraag

Zoals u in onze eerste blog heeft kunnen lezen kan het antwoord op de kwalificatievraag, of al dan niet sprake is van een arbeidsovereenkomst, grote gevolgen hebben voor zowel zzp’er als opdrachtgever. In deze tweede blog uit de blogreeks over (schijn)zelfstandigen staat de kwalificatievraag centraal. Waarom is deze vraag van groot belang en speelt de bedoeling van partijen wel óf geen rol bij de beantwoording hiervan?

1 2 3 4 5